Chelseajeva legenda šokirala: "Kanté? Nit je neki tehničar, nit je neki vođa"

Foto: Getty Images/Guliver Image

NEVJEROJATNI Chelseajev veznjak N'Golo Kanté glavni je kandidat za nagradu engleskog igrača godine. Nakon što je bio jedan od, ako ne i ključni igrač u Leicesterov senzacionalnom osvajanju titule, Francuz vuče Chelsea prema naslovu prvaka.

I dok se Englezi natječu tko će ga više nahvaliti, bivši Chelseajev branič Frank Leboeuf je otvoreno kritizirao svojeg sunarodnjaka.

"Jasno je da on mora biti u francuskoj reprezentaciji, ali nema duha da bude vođa. On je nevjerojatni ratnik na terenu, ali nije kalibar za nešto više. Vidi se da se Antonio Conte jako oslanja na njega, ali mu nikada neće dati drukčiju ulogu od one koju ima u momčadi", rekao je Leboueuf, koji je za Chelsea odigrao 144 utakmica od 1996. do 2001. godine.

"Koliko sam shvatio, nije baš ni previše komunikativan, a i nije preveliki tehničar. On će ti osvojiti 800.000 lopti svaku utakmicu, ali to je to. On je motor, ali nije vozač. Francuska reprezentacija ne bi patila ako bi on bio na klupi, ali kad bi Pogba bio izvan počtne jedanaestorice to bi već bio ozbiljan problem", zaključio je Leboeuf.

Pročitajte više