Chievo se ekspresno vratio u Serie A

VERONA će dogodine imati prvoligaša: Chievo je osigurao elitni razred u 41. kolu Serie B, odigravši u gostima kod Grosseta 1:1.

Taj jedan bod bio je dovoljan momčadi iz Verone za brzi povratak u Seriju A, nakon što su prošle sezone ispali iz prve lige. Prve dvije momčadi iz druge lige idu izravno u Seriju A, a Chievo je vodeći na ljestvici natjecanja u drugoj ligi uoči posljednjeg kola s 84 boda, odnosno 3 više od druge Bologne, a nedostižna 4 boda više od trećeg Leccea.

Bologna je gostujućom pobjedom kod Mantove s 1:0 zadržala najbolje izglede za drugo mjesto. Ukoliko u posljednjem kolu na svom terenu pobijedi Pisu, Bologna će se pridružiti Chievu u prvoj ligi. No, u slučaju podbačaja Bologne, svoju priliku za drugo mjesto može dočekati i Lecce, koji je u 41. kolu u gostima pobijedio Messinu s 3:1, a u zadnjem kolu će ugostiti Vicenzu.

Momčadi od trećeg do šestog mjesta razigravat će za promociju u najviši razred. Sigurno je da će u tom doigravanju igrati Albinoleffe, Brescia i Pisa, a jedino je pitanje hoće li, kao trećeplasirana momčad, u doigravanje Lecce ili Bologna.

Totalsport
Foto:
//www.chievoverona.it/

 

Pročitajte više