Chivu: Protiv Nizozemske ćemo igrati utakmicu života

KAPETAN rumunjske reprezentacije Cristian Chivu kaže da ne očekuje u susretu protiv Nizozemske opuštanje protivničke momčadi, koja je već osigurala plasman u četvrtfinale.

Rumunjska, za razliku od Italije i Francuske, sudbinu plasmana u četvrtfinale drži u vlastitim rukama i nogama. Ukoliko pobijede Nizozemsku u 3. kolu C skupine, Rumunji će među 8 najboljih, dok Azzurri ili Tricolori mogu dalje samo u slučaju da Nizozemska protiv Rumunjske osvoji barem jedan bod.

"Poznam Nizozemce jako dobro i znam da im neće biti ni najmanje svejedno kako će odigrati protiv nas, iako su već izborili četvrtfinale. Dugo su čekali da dođu na štih i počnu pobjeđivati sa svojom koncepcijom napadačkog nogometa. Ne vjerujem da će u utakmicu protiv nas ući opušteno. Oni žele i dalje zadržati pobjednički ritam na ovom natjecanju, kako bi ostvarili kontinuitet rezultata i opravdali ulogu jednog od favorita za osvajanje naslova",  procjenjuje zvijezda milanskog Intera.

"Ovo što smo već dosad napravili je čudesno. Da mi je netko prije Eura rekao da ćemo zaustaviti Francusku i Italiju, odmah bi to potpisao. No, tek sada kada imamo priliku za plasman u četvrtfinale, vidim puni potencijal naše momčadi. Utakmica protiv Nizozemske je najveća utakmica naše generacije. Ukoliko uspijemo izboriti četvrtfinale, bit će to povijesni trenutak i uspjeh rumunjskog nogometa", zaključio je Chivu.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više