Cholo Simeone izjednačio rekord Tomislava Ivića

Foto: Guliver Image/Getty Images

VALENCIA ne samo da nije iskoristila kiks Barce protiv Celte (2:2) da se približi lideru na samo dva boda, nego je neočekivano izgubila kod Getafea 1:0.
 
Poraz Šišmiša znači da su ove sezone u Primeri jedino još Barca i Atletico bez poraza nakon 14 odigranih kola. Momčad Diega Simeonea ima osam pobjeda, ali čak šest remija, što je dovoljno tek za treće mjesto. Ipak, Simeone je tim nizom bez poraza izjednačio klupski rekord koji su držale dvije trenerske ikone - Tomislav Ivić i legendarni vratar i trener Ricardo Zamora.
 
Pridodamo li ovom prvenstvu i prošlosezonske utakmice, Atletico je skupio čak 18 ligaških utakmica bez poraza. Atletico je zadnji put poražen 25. travnja od Villarreala, a otad je upisao 11 pobjeda i sedam remija. 
 
Posljednji put to im je bilo uspjelo u sezoni 1990./1991., kada ih je vodio Ivić, koji je u svom nizu ostvario 12 pobjeda i šest remija.
 

Embed from Getty Images

Prije Ivića to je 1940. uspjelo i legendarnom vrataru Zamori koji je Atletico, tada pod imenom Atletico Aviacion, vodio do također 18 utakmica bez poraza, od čega je imao 13 pobjeda i pet remija.
 
Atletico je nakon proteklog vikenda ostao i jedna od četiri neporažene momčadi iz najvećih europskih liga. Uz Atletico i Barcu, neporaženi su Inter u Italiji i Manchester City u Engleskoj. PSG je izgubio korak iznenađujućim porazom od Strasbourga u subotu, dok je Napoli prvi put izgubio u petak u derbiju protiv Juventusa.
 

Rezultati by SofaScore

 

Pročitajte više