ZLATKO KRANJČAR (1956. - 2021.)

Cico je prije točno 15 godina napravio veliku stvar za hrvatski nogomet

Foto: Guliver / AP

ZLATKO KRANJČAR preminuo je danas u Zagrebu u 65. godini nakon kratke i teške bolesti.

Legendarnog trenera smrt je sustigla na simboličan datum koji ima veliko značenje za hrvatski nogomet. Prije točno 15 godina Cico je kao hrvatski izbornik prvi put na utakmicu reprezentacije uvrstio Luku Modrića.

Bilo je to u Baselu, na prijateljskoj utakmici protiv Argentine, koju je Hrvatska dobila 3:2. Modrić je igrao od početka, a Kranjčar ga je zamijenio u 84. minuti pri rezultatu 2:2. Ivan Leko, koji je ušao umjesto Modrića, u nadoknadi je asistirao Dariju Šimiću za pobjednički gol.

Prije točno 15 godina:

Posted by HNL on Sunday, February 28, 2021

Modrić je nakon toga pod Cicinim vodstvom odigrao još tri prijateljske utakmice, a ostvario je i dva nastupa na Svjetskom prvenstvu 2006. u Njemačkoj kao zamjena protiv Japana i Australije. Do sada je odigrao već 133 utakmice za reprezentaciju i postigao 16 golova.

Luka nije jedina legenda hrvatskog nogometa koju je baš Cico uveo u reprezentaciju. U njegovoj prvoj utakmici na klupi Hrvatske, prijateljskoj utakmici protiv Izraela (1:0) 18. kolovoza 2004., u igru je poslao sina Niku, pet dana nakon njegova 20. rođendana.

Na još jednoj prijateljskoj utakmici protiv Izraela, šest mjeseci kasnije (3:3) Zlatko Kranjčar je omogućio debi još dvojici igrača koji su kasnije bili važni kotačići reprezentacije i sakupili više od 50 nastupa - Eduardu Da Silvi i Danijelu Pranjiću.
 

Pročitajte više