Cico Kranjčar stao u obranu sina; Mamić objavio rat novinarima

NAKON što su izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić i trener Nenad Gračan oštro kritizirali mladog kapetana "plavih" Niku Kranjčara, cijelu je priču komentirao je i izbornik Zlatko Kranjčar, Nikin otac.

"To je predegutantno, shvatite da se ne mogu spuštati na takvu razinu." – izjavio je Cico Kranjčar u razgovoru za Jutarnji list, pa dodao: "Jedino što vam mogu kazati jest da Mamić više ne bira mete, on napada sve – reprezentaciju, igrače, Niku, novinare.."

Podsjećamo, nakon nedavne utakmice sa švedskim Elfsborgom, kojom se Dinamo kvalificirao u Ligu UEFA-e, Mamić i Gračan su na slavlju nakon utakmice podivljali zbog novinarskog pitanja Gračanu zbog čega nije zadnjih 20-tak minuta ubacio Kranjčara u igru.

"Ma, sve je odlično, i ja svoju kći volim najviše na svijetu, ali ona ne može igrati u Dinamu!" – izjavio je tada Gračan, dok je Mamić otišao i korak dalje.

"Jebo vas Kranjčar! Dinamo neće biti prćija Nike Kranjčara, ako smo već dopustili da to bude reprezentacija, nećemo dopustiti da se isto dogodi i u Maksimiru!" – vikao je Mamić, razbivši pritom čašu viskija o pod.

U najmanju ruku je čudno da su se Mamić i Gračan dali isprovocirati pitanjem novinara, koji je u datom trenutku samo obavljao svoj posao – postavio je pitanje koje bi postavio svaki ljubitelj nogometa u Hrvatskoj.

Niko Kranjčar je od dolaska Zlatka Kranjčara na izborničko mjesto standardni reprezentativac, i sasvim je logično da javnost zanima zbog čega, ako već nije u udarnoj postavi Dinama zbog slabije forme, nije odigrao niti minute protiv Elfsborga.

Argumenti o čuvanju prednosti protiv Elfsborga smiješni su, Šveđani su po prikazanoj igri u dvije utakmice najmanje jednu klasu ispod Dinama, bilo kakav preokret bio je u domeni znanstvene fantastike.

Zlatko Kranjčar, izbornik pod čijim vodstvom reprezentacija zasad ima maksimalan učinak u kvalifikacijama za SP 2006, i dalje je odlučan u namjeru da Niko igra za Hrvatsku.

"Niku očekuje ista onakva uloga kakvu je imao u pobjedama protiv Izraela, Mađarske i Švedske. On će igrati, sada je jedino pitanje ima li on dovoljno mentalne snage za izdržati sve ove napade. Ja mu jesam otac, ali je mogu u njegovu psihu." – izjavio je Cico Kranjčar, pa dodao: "Savjetovao sam mu da ostane miran i da ne reagira, vidjet ćemo što će se dalje zbivati."

"Nakon svega što je o njemu izrekao, pitanje je može li mu Gračan uopće pogledati u oči." – zaključio je izbornik.

Valja napomenuti kako je Mamić nakon incidenta u Borasu u Dinamo uveo svojevrsni "silenzio stampa", odnosno puno rigoroznije mjere za novinare koji žele razgovarati s klupskim dužnosnicima ili igračima. Kako doznajemo, glavni Dinamov operativac također je svim novinarima Jutarnjeg lista potpuno zabranio pristup u Maksimir, kao i jednom novinaru Večernjeg lista.

Naravoučenije, prema Mamiću posao novinara možda i jest postavljanje pitanja, ali samo onih dovoljno ulizivačkih.

N.B.

Pročitajte više