ŠUKEROV PAD

Cijeli HNS okrenuo leđa Šukeru, više ga ne brane ni u priopćenjima

Foto: Igor Kralj / Pixsell

INDEXU je visoki izvor iz HNS-a potvrdio da Davor Šuker, fiktivni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, neće dočekati kraj mandata u toj ulozi.

> Pada Davor Šuker: Cijeli Izvršni odbor HNS-a više ne stoji iza njega

Šukeru su leđa okrenuli članovi Izvršnog odbora koji su odbili prijedlog da se Nenada Gračana smijeni s mjesta izbornika mlade reprezentacije, a na njegovo mjesto postavi Gorana Tomića, aktualnog trenera Lokomotive.

Svih 12 članova Izvršnog odbora HNS-a na Šukerov prijedlog reklo je "ne". Na Šukerovom mjestu očekuje se Marijan Kustić koji je od prvog dana i ulaska u hrvatski nogomet predodređen za tu poziciju.

Dan nakon što je Index objavio tekst s ovim informacijama, HNS se oglasio priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Hrvatski nogometni savez ovim putem reagira na medijske napise o odlukama Izvršnog odbora HNS-a te statusu predsjednika Saveza Davora Šukera.

U HNS-u ne vlada jednoumlje već demokracija. Stoga je uobičajeno da Izvršni odbor razgovara, raspravlja i zajednički odlučuje o svim pitanjima, uz poštivanje svakog pojedinačnog stava. Razumljivo je da je pritom u niz situacija bilo i bit će različitih razmišljanja. Odluka o statusu izbornika mlade reprezentacije Nenada Gračana također dokazuje upravo to - da svaki član IO-a ima pravo iskazati svoje mišljenje.

Pritom je IO pokazao dosljednost, poštujući dogovor s izbornikom Gračanom postignut prije U-21 Europskog prvenstva.

Istovremeno, takva odluka ni na koji način nije izraz nepovjerenja prema predsjedniku Davoru Šukeru koji je demokratski izabran za predsjednika Saveza i iza kojeg je sedam godina izuzetnih uspjeha na sportskom i financijskom planu u rukovođenju Saveza.
 

Pročitajte više