Čileanci neće pamtiti pobjedu nakon 48 godina posta - ne prođu li skupinu

 

PRVA utakmica skupine H, odigrana u Nelspruitu između Hondurasa i Čilea, završila je pobjedom momčadi koju vodi Marcelo Bielsa. Bilo je 1:0.

Strijelac jedinog pogotka bio je Jean Beausejour u 34. minuti, a njegovim je pogotkom prekinut 48 godina dug post što se pobjeda čileanske reprezentacije na utakmicama svjetskih prvenstava tiče.

"Nismo pokazali ništa naročito. Željeli smo igrati svoju igru i na taj način odmah napasti Čile, no to se ipak nije dogodilo."

"U drugome smo poluvremenu bolje izlazili s našeg dijela terena, a pogodak koji smo primili nazvao bih nesretnim. Utakmica sama po sebi je bila tipična otvarajuća. Pobjeda Čilea u njoj u potpunosti je zaslužena, stvorili su više izglednih prilika i odigrali bolje od nas", kazao je Alexis Mendoza, pomoćni trener reprezentacije.

Iz pobjedničkih redova stigli su svjetliji tonovi, ali i upozorenja da nema mjesta euforiji, pa je tako izbornik Marcelo Bielsa izjavio:

"Ono što želimo je prolazak skupine, a ne postavljanje nekakvih rekorda ili osvrtati se na ono što je bilo u prošlosti. Trebali smo postići više pogodaka. Što se same pobjede tiče, ne izborimo li osminu finala, nitko je se neće niti sjećati."

Pročitajte više