Čilić kao i Karlović u polufinalu Nottinghama

MARIN ČILIĆ se pridružio Ivi Karloviću u polufinalu The Slazenger Opena, ATP turnira u Nottinghamu, na kojem Karlović brani naslov pobjednika.

Nakon što je Karlović za pobjedu protiv Talijana Andreasa Seppija 6:3, 3:6, 6:4 na terenu proveo jedan sat i 50 minuta, Marin Čilić puno je lakše i brže svladao švedskog veterana Thomasa Johanssona, 6:1, 6:2 za samo 54 minute igre. Sa po 2 breaka u svakom setu, te samo 14 izgubljenih poena na servisu, Čilić je vrlo sigurno zakoračio u svoj drugi polufinale ove sezone.

Nakon odličnog početka sezone, polufinala u Chennaiju i osmine finala na Australian Openu, Čilić je dugo čekao na jedan pravi rezultat, no, na ovom turniru je napokon krenulo po njegovim očekivanjima, nakon što je u 1. kolu svladao drugog nositelja, Francuza Paul-Henrija Mathieua, te mu barem malo uzvratio za tri prethodna poraza ove godine.

U Nottinghamu je moguć i hrvatski finale, budući da će Karlović, koji je na ovom turniru četvrti nositelj, u polufinalu igrati protiv osmog nositelja, Francuza Gaela Monfilsa, dok će suparnik Marina Čilića biti 3. nositelj, Španjolac Fernando Verdasco, koji je Marina pobijedio prošle godine u polufinalu ATP turnira u Sankt Peterburgu. Monfils je, pak, bio bolji od Karlovića u 2. kolu Masters Series turnira u Monte Carlu ove godine. Hrvatski tenisači imat će u Nottinghamu priliku za uzvrat.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više