City tijesnom pobjedom do novih bodova

Foto: Getty Images / Guliver Image
 
CITY je u posljednjem dvoboju 13. kola Premier lige s 2:1 trijumfirao nad Huddersfieldom. Sedmu gostujuću ligašku pobjedu arhivirao je pogocima Sergija Aguera i Raheema Sterlinga.
 
Prvo poluvrijeme, kao uostalom i cjelokupna utakmica, bila je u znaku Manchester Cityja. Građani su autoritativnim posjedom lopte već od prve minute nametnuli svoj ritam kojem su Terijeri, pak, odolijevali vrlo uspješno.
 
U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Huddersfield je poveo autogolom Nicolasa Otamendija. Argentinac je nespretno reagirao nakon kornera te je njegov udarac glavom Ederson popratio tek pogledom.
 
Već začetkom drugog poluvremena ogleda Machester City izjednačio je nakon jedanaesterca koji je realizirao Sergio Aguero. U nastavku je Guardiolina momčad viktorijom okupirala Huddersfieldovu polovicu, no pogodak vrijedan troboda postignut je tek šest minuta prije svršetka dvoboja. Raheem Sterling započeo je momčadsku akciju koju je naposljetku, uz dozu sreće, i zapečatio osmim prvenstvenim zgoditkom.
 

 
 
Nakon upotpunjenog 13. kola, Manchester City se s 37 bodova te impresivnom gol-razlikom 42:8 i dalje nalazi na liderskoj poziciji. Drugoplasirani Manchester United za gradskim rivalom kaska osam bodova, a trećeplasirani Chelsea čak 11 bodova. Huddersfield je s 15 bodova na 11. mjestu.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više