EFL KUP

City zabio šest golova za pobjedu u EFL kupu, bilo je i efikasnijih od Pepovog tima

Foto: Dave Thompson/AP Photo/Guliver

DESET utakmica 3. kola EFL kupa odigrano je u utorak, a u onim najvažnijim susretima pobjede su ostvarili branitelj naslova Manchester City i Liverpool.

Manchester City je protiv trećeligaškog Wycombe Wanderersa gubio 0:1, ali već do poluvremena preokrenuo u vodstvo 3:1 pogocima koje su postigli Kevin De Bruyne, Riyad Mahrez i Phil Foden. Završilo je 6:1. Gol kojim je izjednačio rezultat bio je De Bruyneov deseti u 22. utakmici u ovom natjecanju. Osvajao ga je pet puta.

Cityjeva pobjeda nije bila najuvjerljivija danas. Brentford nije imao problema protiv četvrtoligaša Oldham Athletica kojeg je svladao 7:0 uz četiri gola koje je postigao Marcus Forss. U 156 odigranih utakmica Brentforda u EFL kupu nikad niti jedan igrač tog kluba nije postigao hat-trick. Fross je do njega došao već u prvom poluvremenu.

Liverpool je s 3:0 bio bolji od Norwich Cityja u susretu u kojem je dva gola postigao Takumi Minamino, a strijelac bio i Divock Origi.

Dodajmo da je Everton poražen od QPR-a koji je slavio boljim izvođenjem jedanaesteraca (8:7) te da se na jednak način od natjecanja oprostio Southampton od kojeg je bolji bio Sheffield.

Pročitajte više