Borna Ćorić

ĆORIĆ - MEDVJEDEV 3:6, 1:6 Očajni Ćorić bez šanse u svom prvom finalu godine

Foto: Getty Images / Guliver Images

NAJBOLJI hrvatski tenisač Borna Ćorić nije imao nikakve šanse u Sankt-Peterburgu u svom prvom ATP finalu ove godine. Danil Medvjedev ga je u potpunosti nadigrao i na kraju zasluženo slavio 6:3, 6:1.

Kao i cijele sezone, Ćorić ne igra dovoljno konstantan tenis da bi se mogao boriti protiv tenisača iz svjetskog vrha, što Medvjedev svakako jest nakon sjajnih partija posljednjih nekoliko mjeseci u kojima je između ostalog stigao i do finala US Opena.

Ćorić se držao do rezultata 2:2 u gemovima uglavnom se oslanjajući na promašaje protivnika koje je pokušao isprovocirati neprestanim bekend-sliceovima. Napadi su mu rijetko prolazili i puno češće bi promašivao pa je 4. igrač svijeta stigao do breaka koji je i potvrdio za vodstvo 4:2.

Medvjedev je potom trebao doći i do novog breaka, ali je promašio čisti forhend na trećoj break-lopti u sljedećem gemu pa se Ćorić nakratko spasio. Najbolji hrvatski tenisač isto nije uspio napraviti kod vodstva Rusa 5:3 kada je ovaj iskoristio treću break-loptu u tom gemu.

Ćorić u drugom setu još lošiji

U drugom setu Ćorić je bio još lošiji, sve više je promašivao i u udarcima koje je samo trebao vraćati Medvjedevu i 4. igrač svijeta zasluženo je pobijedio u svojoj državi.

Unatoč porazu, ovo je bio dobar tjedan za Bornu Ćorića. U sezoni prepunoj nekonstantnih izvedbi i ozljeda uspio je stići do prvog finala, ali nije mogao protiv igrača koji posljednjih mjeseci igra u fenomenalnoj formi.

Od sljedećeg tjedna Ćorić će skočiti za jedno mjesto i biti 14. igrač svijeta. Sljedećeg tjedna ATP tour se seli u Aziju, a Borna će igrati na još jednom 250 turniru, u kineskom Zhuhaiju.

 

 

Pročitajte više