MMA

Cormier o optužbama uoči borbe s Miočićem: To me frustrira, nisam prljav borac

Foto: Getty Images/Gulilver Image

DANIEL Cormier se ozbiljno sprema za možda i posljednju borbu u svojoj karijeri. Za malo više od tjedan dana će treći put ući u ring protiv Stipe Miočića. Pobjednik će uzeti pojas prvaka, ali i snažan argument u raspravi o tome tko je najbolji teškaš u povijesti UFC-a.

U razgovoru za ESPN-ovu emisiju koju vodi najpoznatiji MMA novinar na svijetu Ariel Helwani, Cormier se osvrnuo na nedavnu Miočićevu aktivnost u medijima: "Prije je bio jako drag tip, ne znam otkud ovaj tip. Stipe je sad strašan i ljut. Nešto se promijenilo u njegovom razmišljanju, ali to je dobro. Obojica se maksimalno spremamo za ono što je pred nama." 

Osim ishoda, predmet najvećih rasprava vezanih uz ovu borbu u MMA svijetu je činjenica da je Cormier u oba prva meča Miočića u nekoliko navrata pogađao prstom u oko zbog čega je optužen da se služi nedozvoljenim trikovima. 

"Užasno me to frustrira. Ne radim to namjerno, događa mi se i na sparingu. Jednostavno sam prenizak i često ih udarim ispruženim dlanom pa ih ubodem prstom. Zbilja je grozno što svi misle da sam prljav borac, nikad to nisam bio. Ali to je normalno, ljudi uvijek traže negativu. Posebno kod onih koji im nisu kroz karijeru dali puno povoda za to", poručio je Cormier.

Na kraju je prokomentirao i činjenicu da će se boriti u manjem kavezu. Mnogi stručnjaci zbog toga daju prednost Cormieru kao dominantnijem hrvaču: "Stipe će u malom kavezu biti još veći. No ja se mogu boriti s njim i na nogama cijelo vrijeme. To sam uspio u obje prethodne borbe osim na samom kraju druge. Ni jedan dio mene se ne boji Miočića."

Borba je na rasporedu 15. kolovoza na priredbi UFC 252 u Las Vegasu kao glavna borba večeri. 

Pročitajte više