Cosmi: Čudno je kako se u HNL-u dijele kartoni

Foto: NK Rijeka

RIJEKA u nedjelju u 17:10 na Rujevici protiv Lokomotive igra utakmicu 13. kola SuperSport HNL-a. Najavio ju je trener Rijeke Serse Cosmi, čija je momčad prošli vikend pobijedila Goricu (2:0). Bila je to prva pobjeda Rijeke nakon skoro tri mjeseca. "Sve utakmice do kraja polusezone za nas su jednako važne, što znači da se za Lokomotivu pripremamo kao za Goricu. Pobjede su najbolji lijek, ovaj smo tjedan radili s više vedrine i olakšanja, ali ne treba Rijeci jedna, nego serija pobjeda", rekao je Cosmi.

Rijeka se nalazi na pretposljednjem, devetom mjestu s devet bodova. Lokomotiva je osma s bodom više. "Lokomotiva zaslužuje poštovanje, morat ćemo imati pravi mentalitet i ići 100 posto, inače nemamo što tražiti. U zadnje tri utakmice primili smo samo jedan gol, i to specifičan gol, što je pozitivno. Momčad je napravila iskorak, ali moramo popraviti napadački učinak", izjavio je trener Rijeke.

"Lokomotiva je potentna i agresivna, mlada i tipična momčad HNL-a. Znamo kakav nas protivnik čeka. Gorica nam je stvorila triput više šansi nego Hajduk, a pobijedili smo je. Statistika je važna, ali ne govori uvijek potpunu istinu", dodao je Cosmi.

"Kartoni su se dijelili na štetu Rijeke"

"Jako mi je čudno kako se u HNL-u dijele kartoni, barem kada govorimo o Rijeci. Bilo je apsurdno dodijeljenih žutih kartona, kao što su oni Hodži, Alvarezu i Vukčeviću protiv Gorice. Lako su dobili kartone, dok protivnici u prijašnjim utakmicama nisu dobivali, a trebali su puno prije.

Ne želim polemizirati, vjerujem u dobru namjeru i primjećujem da su suci ovdje otvoreniji za razgovor nego u Italiji. Možda će ubuduće biti drugačije. No, otkad sam ja tu, kartoni su se dijelili na štetu Rijeke. Nije bilo korektno", smatra Cosmi.

Alen Halilović je, kaže, malo trenirao zbog temperature, kao i Jorge Obregon i Gabriel Lunetta. "U Gorici nisam imao Krešića i Vrančića, a sada neću imati Hodžu i Alvareza zbog kartona u Gorici, s time da je ozlijeđen i Liber. Volio bih odigrati par utakmica u punom sastavu. Djouahra trenira od četvrtka, a Solano će na dulje vrijeme biti izvan momčadi", otkrio je.

"Halilović je pokazao koliko nam je važan"

Izjavio je kako je Rijeka u prošlom kolu igrala u sustavu 3-5-1-1, pri čemu je Halilović bio polušpica. "Pokazao je koliko nam je važan", rekao je Cosmi, nastavivši: "Ponekad izgledamo kao da igramo s četiri u zadnjoj liniji jer se zadnji vezni spušta među stopere. Umjesto Alvareza i Hodže uz Selahija mogu igrati Pavlović, Vrančić ili jedan od juniora. U vezi nas za ovu utakmicu baš nedostaje."

Pročitajte više