COUTINHO I RAKITIĆ SRUŠILI VALENCIJU Barcelona u finalu Kupa kralja

Foto: Getty Images/ Guliver Image

GOLOVIMA Philippea Coutinha i Ivana Rakitića Barcelona je srušila Valenciju 2:0 u uzvratu polufinala Kupa kralja i plasirala se u finale natjecanja, gdje je čeka Sevilla. Katalonci su na Mestallu stigli pobjedom (1:0) s Nou Campa, a u drugom poluvremenu su završili posao.

Barca je prvo preživjela prečku Rodriga, a onda je za vodstvo pogodio Coutinho, dok je drugi gol postavio Raketa. U 82. minuti Suarez je ukrao loptu obrani Valencije, idealno poslužio Rakitića koji je s 13-14 metara rutinski svladao vratara Jaumea Domenecha i potvrdio veliku pobjedu Barcelone.

Bio je to njegov četvrti gol u 36. utakmica ove sezone, a upisao je i isto toliko asistencija. 

Od starta dvoboja Valencia je jurila gol minusa s Nou Campa, a Rodrigo mogao već u 14. minuti vratiti sve na početak, ali je njegov udarac glavom uzdrmao gredu. 

Coutinho je na poluvremenu zamijenio lošeg Andre Gomeza i već u 49. minuti uzvratio povjerenje treneru Ernestu Valverdeu. Luis Suarez sjajno je prošao po lijevoj strani i ubacio za svog nekadašnjeg suigrača iz Liverpoola na drugu vratnicu, a on u padu inteligentno poslao loptu u suprotni kut.

Pokušala je Valencia do kraja barem izbjeći poraz jer joj je trebala pobjeda od čak 3:1, ali je vratar Barcelone Jasper Cillessen u 74. minuti fantastično reagirao i spriječio Gayu da izjednači s nekoliko metara, nakon čega je Rakitić dotukao rivala na Mestalli.

Pročitajte više