TRANSFERI

Coutinho se želi vratiti u Premiership: "Ne bi mu bio problem potpisati za njih"

Foto: EPA

TIJEKOM kolovoza 2019. Philippe Coutinho bio je nadomak prelaska iz Barcelone u Tottenham. Međutim, na kraju od transfera nije bilo ništa pa je Brazilac završio na jednogodišnjoj posudbi u Bayernu.

Na Allianz Areni zabio je devet golova i osam puta asistirao ove sezone u 32 utakmice, ali je to daleko od učinka koji bi uvjerio Bavarce da plate ovog ljeta za njega 120 milijuna eura, koliko piše u ugovoru o otkupu koji su potpisali s Barcelonom. Posebno ne u trenucima svjetske financijske krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Dakle, Coutinho će po završetku posudbe očigledno napustiti München te se samo nakratko vratiti na Camp Nou, gdje također ne računaju na njega unatoč tome što ga je katalonski velikan 6. siječnja 2018. platio Liverpoolu čak 145 milijuna eura. 

Zato će 27-godišnji ofenzivac opet biti na tržištu, a Barcelona će pokušati zaraditi nešto njegovom prodajom. U ovom trenutku Coutinho vrijedi 70 milijuna eura, a u priču bi se opet mogao uključiti Tottenham.

Nakon propalog transfera prošlog ljeta engleski mediji pisali su o sukobima između Brazilca i prvog čovjeka londonskog kluba Daniela Levyja, ali je to sada demantirao njegov menadžer Kia Joorabchian, koji je u razgovoru za Mirror opet otvorio vrata mogućih pregovora.

"Sve ono što je rečeno i napisano je potpuno neistinito. Coutinho nema osobnih problema s Levyjem i Tottenhamom. Do dogovora s Tottenhamom nije došlo tada iz financijskih razloga i to je sve. S Levyjem imamo dobar odnos", rekao je menadžer pa je indirektno pozvao Tottenham da spasi karijeru njegovog igrača.

"Coutinhu ne bi bio nikakav problem potpisati za njih", poentirao je Joorabchian.

VIDEO Dugout: Najbolji potezi Coutinha u Bayernu

Pročitajte više