CRO COP SE VRAĆA "To za mene nije obična borba, to je povijest sporta"

Foto: Cro Cop/Facebook

MIRKO FILIPOVIĆ ni ovaj put nije dugo izdržao u mirovini i nakon samo tri mjeseca najavio je novi povratak. Jučer je iznenadio fanove i javnost objavom na Facebooku kojom je izazvao legendarnog Fedora Emelianenka na novu borbu.

Prošlo je 12 godina od njihovog prvog meča u PRIDE-u u kojem je legendarni Rus pobijedio odlukom sudaca. Cro Cop je po mnogima najboljem MMA borcu svih vremena poslao jasnu poruku, a njegov odgovor se još čeka dok Fedor čeka sljedeću borbu protiv bivšeg UFC-ovca Matta Mitrionea.

Mirko je u siječnju, nakon osvajanja RIZIN-ovog Grand Prixa, najavio da bi volio odraditi još jednu oproštajnu borbu, ako ga zdravlje posluži, a čini se da je i više nego spreman za taj izazov. 

"Uoči borbe u Japanu rekao sam da moram osvojiti taj turnir kako bih dobio kredibilitet, da bih mogao tražiti tu borbu. Ne fali mi borbi ni novca, ali to je borba koju želim", rekao je Mirko o Fedoru za Novu TV.

"Volio bih se boriti s najvećim borcem u povijesti, to bi bila sjajna borba, bez obzira na ishod. Ali, ne bih ulazio u to da ne mislim da ga mogu pobijediti", rekao je Mirko i dodao da bi do borbe moglo doći u drugoj polovici godine ako Fedor prvo pobijedi Mitrionea.

"Želim tu borbu dok me još zdravlje služi. Upravo iz tog razloga sam išao na hitnu operaciju koljena, da mogu biti spreman do kraja godine. Ovaj put očekujem drugačiji ishod meča. To za mene nije obična borba, to je povijest sporta", zaključio je Mirko.

Ubrzo se javio i na Facebooku gdje je potvrdio svoju odluku i želju da još jednom uđe u ring s ruskom  legendom.  

"Dragi fb prijatelji, kao što ste vidjeli jučer, pozvao sam Fedora da odradimo moju oproštajnu borbu kao što sam nakon Rizinovog GP i najavio. I upravo je Fedor taj kojeg sam imao na umu kada sam najavio mogućnost oproštajne borbe i jedini sa kojim bih još jednom ušao u ring. Jer Fedor je definitivno najveća legenda slobodne borbe i imati priliku odraditi još jednu borbu i to posljednju bila bi velika stvar u mojoj dugoj karijeri. A ta borba bi bila dio povijesti slobodne borbe. I da se zna, niti mi fali borbi u životu niti novaca, i niti sam lud za još jednim krvavim pripremama, bolovima i ozljedama. Svjestan sam da sam u 43. i da moram čuvati zdravlje i to sve stoji. Ali za mene je ova borba vrijedna rizika, i novac i zarada sa ovim nema veze, a to je nešto što mnogi ne mogu shvatiti. To bi za mene bila povijesna borba i podnio bih sve da se vrhunski spremim i dao bih sve od sebe da ga pobijedim. Da li će se ta borba dogoditi, ne znam. Mora naravno prihvatiti moj izazov i mora pobijediti Mitrionea, borca sa kojim se bori 24.6 u New Yorku. Da li će se obje stvari poklopiti ne znam, volio bih da hoće. A ta borba je ono što sam obećao sebi i svom teamu uoči zadnjeg puta u Japan. Ako osvojimo pojas tražit ćemo revanš sa Fedorom i adio. Evo, pojas je osvojen i izazov je bačen...", napisao je Cro Cop.

 

 

Pročitajte više