LIGE PETICE

Cure detalji sukoba u kojem se našao Niko Kovač. Sport1: Hrvat nema izbora

Foto: Profimedia

NJEMAČKI Sport1 danas je objavio nove detalje sukoba o kojem svi mediji u Njemačkoj pišu već tjednima. Radi se o onom između nogometaša Wolfsburga Maxa Krusea (34) i hrvatskog trenera Nike Kovača. Od Kovačevog dolaska u klub postoji netrpeljivost između ovog dvojca, a sada se čini da će nogometaš izvući deblji kraj.

Kako javlja Wolfsburger Allgemeine Zeitung, a prenosi Sport1, talentirani ofenzivac je i ranije u svojoj karijeri, koja je sada na zalazu, imao problema zbog toga što nije dolazio na vrijeme na treninge i ostale ugovorene sastanke. Navodno je do toga dolazilo jer je putovao vlakom od svog doma u Berlinu do stadiona u Wolfsburgu.

Kruse si je sam kriv

Isto se događalo i sada u Wolfsburgu. Nekoliko puta je zbog kašnjenja vlaka zakasnio na trening, jednom je otkazao trening zbog ozljede, ali nije otišao na liječenje iste. Zakasnio je i na termin koji je Kovač označio kao onaj s kojim počinje pripreme i otad je u nemilosti.

"Kovač i njegova momčad su u velikoj krizi, ali Hrvat nije imao i nema izbora. Izbacivanje Krusea iz momčadi je bilo jedino rješenje. Kruse smije trenirati, ali ionako je sada ozlijeđen pa nije važno", piše Sport1.

Kriza je sve veća

Podsjetimo, već tjednima se u njemačkim medijima piše o tome da je Niko Kovač na korak do otkaza. U prvih sedam kola njegov Wolfsburg osvojio je samo 5 bodova, što je neuspjeh koji je nadmašio samo Bochum, koji ima jedan bod i drži zadnje mjesto ljestvice. U Bochumu su već promijenili trenera, a već dugo se najavljuje da bi uskoro isto mogao napraviti i Wolfsburg. 

Niko Kovač jučer je održao konferenciju za medije pred ligašku utakmicu koju će u sklopu 8. kola njemačke Bundeslige odigrati danas od 15:30 na domaćem terenu protiv Stuttgarta za koji nastupa hrvatski reprezentativac Borna Sosa. Kovač je svjestan ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi. Njemački mediji pišu da bi sve osim pobjede značilo njegov kraj u Wolfsburgu.

"Znamo da nas čeka jako bitno utakmica, baš kao što je svaka utakmica u Bundesligi bitna. Ovdje nas čeka utakmica 17. i 16. ekipe na tablici. Imamo situaciju da je nekoliko ekipa u pet-šest bodova. Sve je to jako blizu. Shvaćamo sve vrlo ozbiljno. Moramo dati sve od sebe da uzmemo tri boda. To nam je jako bitno", rekao je Kovač. 

Pročitajte više