Cvitanich: Ne znam što će biti od dolaska u Hrvatsku, premalo igram u Ajaxu

NA SLUŽBENIM stranicama Ajaxa nesuđeni hrvatski reprezentativac Dario Cvitanich govori o hrvatskoj reprezentaciji te o lošem startu u Ajaxu.

Dario Cvitanich, koji se prelaskom u Ajax za sedam milijuna eura tijekom ljeta nametnuo HNS-ovom vodstvu kao potencijalni hrvatski reprezentativac, pomalo je već zaboravljena priča, barem što se tiče nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Od pompoznih najava Vlatka Markovića kako će Cvitanich biti veliko pojačanje za reprezentaciju nema ništa. Argentinski Hrvat grije klupu u Ajaxu i nikako se ne može nametnuti Marcu Van Bastenu koji preferira neke druge igrače, poput Luisa Suareza, Miralema Sulejmanija te Klaasa Jana Huntelaara.  Izbornik Bilić ga je gledao još u kolovozu na turniru u Amsterdamu, no o Cvitanichu nakon toga ni traga ni glasa.

"Ovo mi je sve novo. Novi klub, novo životno okruženje te sam za sada samozatajan sa svojim nastupima. Ovdje se moram svemu prilagoditi te mi nije lako", rekao je Cvitanich.

Cvitanich je govorio na službenim Ajaxovim stranicama i o odluci da uzme hrvatsko državljanstvo.

"U Argentini je normalno imati dvojno državljanstvo, uzeti argentinsko te državljanstvo države iz koje dolaze tvoji preci. Priznajem, putovnicu sam uzeo i zbog mogućnosti da zaigram za hrvatsku reprezentaciju, no ne znam što će od toga biti pošto u Ajaxu ne igram previše", rekao je Cvitanich, no i poručio kako je uvjeren da nije pogriješio prelaskom u Ajax.

"Vjerujem da sam igrač za Ajax i da ću to dokazati na terenu. Nadam  se kako ćemo postići dobar uspjeh u Kupu Uefa ove godine", zaključio je Cvitanich u razgovoru s navijačima Ajaxa. Cvitanich je do sada nastupio u tri službena susreta za Ajax i nije se upisao u strijelce.

M.Š.
Foto: Ajax

Pročitajte više