Cvitanović: Postoji veliki entuzijazam, pogotovo nakon prošlotjednih komentara

Foto: Pixsell (Goran Stanzl)

"NA RUJEVICI nitko nije favorit protiv Rijeke!" kategorično je u petak poručio Rijekin trener Matjaž Kek na medijskoj konferenciji uoči nedjeljnog ligaškog ogleda s Dinamom na Rujevici s početkom u 17 sati.
U najavi sutrašnje utakmice Dinamov strateg Mario Cvitanović bio je poslovično oprezan. 
 
"Ne dijelim utakmice da je netko favorit. Međutim, momčad koja se nametne znanjem, karakterom, stavom, energijom i rješenjima, bit će favorit", rekao je ususret derbiju koji je dodijeljen glavnom arbitru Damiru Batiniću.
 
"Spremali smo se u skladu s mogućnostima i vremenskim prilikama koje nisu bile idealne. Čeka nas derbi utakmica. Veselimo se, željni smo nogometa i željni smo pokazati što znamo. Sutrašnja utakmica neće biti lakša u odnosu na prethodne utakmice na Rujevici jer Rijeka je kvalitetna momčad koja je zadržala kontinuitet. U fizionomiji i ideji nema bitnih promjena u Rijekinoj momčadi", secirao je Mario Cvitanović i naglasio kako se Dinamo želi predstaviti u svjetlu kakvo dolikuje prvenstvenom lideru. 
 
"Postoji velika želja i entuzijazam kod igrača, pogotovo nakon prošlotjednih komentara. Vidim kod svojih igrača jasan stav, jasnu ideju. To me čini sretnim i ponosnim. S nestrpljenjem očekujemo utakmicu."
 
Proteklog vikenda Dinamo je na Maksimiru izgubio protiv Hajduka (0:1). Pobjeda nad Rijekom nameće se kao imperativ jer bi poraz jamačno uzdrmao klupsku harmoniju.  
 
"Naš pristup mora biti u skladu s našim imenom i našom pozicijom. Svaka utakmica mora donijeti apsolutni maksimum iz tog dijela. Rijeka je agresivna momčad, taktički uredna, kao takvu je respektiramo. Međutim, gledamo sebe i svoju igru. Inzistiram da primijenimo sve stvari koje treniramo", apostrofirao je Dinamov šef stručnog stožera i potvrdio kako je momčadska zdravstvena zadovoljavajuća.  
 
Matjaž Kek istaknuo je kako ga "više brinu bura i zaleđeni teren nego sudac". 
 
"Bit će isti uvjeti i Rijeci i nama. Profesionalci smo i vrijeme nas ne bi smjelo omesti", poentirao je Mario Cvitanović pri svršetku novinarske konferencije. 
 
Dinamo je u tekućoj prvenstvenoj kampanji dvaput pobijedio Rijeku; isprva u kolovozu na Rujevici s 2:0, a zatim i u listopadu na Maksimiru s 3:1. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više