Hrvatska - Engleska 0:0

Dalić izdvojio jedno ime: "Dobili smo pravog igrača"

Foto: Hina

HRVATSKA nakon dvije utakmice Lige nacija ima jedan bod. Prvo je protiv Španjolske doživjela katastrofu (0:6), a sinoć nije uspjela probiti Engleze (0:0).

"Pokazali smo da možemo biti bolji nego što smo bili u Španjolskoj. Još to nije to, možemo mi puno bolje, pogotovo prema naprijed. Moramo u napadu biti hrabriji i odlučniji. Imali smo nekoliko šansi, ali mogli smo i primiti gol. Sve u svemu sam zadovoljan. Blok je bio puno bolji nego protiv Španjolske", rekao je izbornik Zlatko Dalić nakon utakmice na Rujevici.

Izdvojio je jednog igrača.

"U Jedvaju smo dobili pravog beka. Odigrao je jako dobro. Bio je agresivan i brz u obrani, a stigao je i u fazu napada. On nam je svakako dobitak. Znam da ne voli igrati na toj poziciji, da mu to nije najdraže, ali posljednjih nekoliko utakmica je i u Leverkusenu igrao desnog beka i pokazao da se na njega može računati", rekao je Dalić o nogometašu koji je na desnoj strani obrane dobio priliku umjesto ozlijeđenog Šime Vrsaljka.

Ante Rebić je zaigrao na mjestu Marija Mandžukića koji se oprostio od igranja za reprezentaciju.

"Reba ima silnu agresivnost i brzinu. Još ćemo ga vidjeti kada se vrate neki mladi igrači, ali mislim da on može igrati u špici i u budućnosti."

Mateo Kovačić je dobio priliku ispred Milana Badelja.

"Kova je dobio šansu ispred Badelja jer je više igrao u Chelseaju nego Badelj u Laziju", objasnio je Dalić pa se osvrnuo na prazne tribine i mučnu atmosferu.

"Nije lako igrati u ovako otužnoj atmosferi. Nadamo se da je ovo zadnji put te da će Maksimir biti pun protiv Španjolske. Žao mi je da smo igrali pred praznim tribinama. To nikome ne treba. Možda je to moglo drugačije da se napravi, ali to nije moj posao. Ovakve utakmice zaslužuju puno bolji ambijent."

Hrvatska će u ponedjeljak u Rijeci igrati protiv Jordana u prijateljskoj utakmici.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više