Dalić otkrio detalj s treninga zbog kojeg je znao da će Hrvatska proći na penale

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA nije iznevjerila. Finale Svjetskog prvenstva iz 2018. godine ostala je jedina utakmica nokaut-faze na velikom natjecanju koja nije otišla u produžetke još od Mundijala 1998. godine. Junaka iz Rusije Danijela Subašića zamijenio je Dominik Livaković koji je sjajnim obranama gurnuo Hrvatsku među osam najboljih reprezentacija na svijetu.

Zlatko Dalić je nakon utakmice posebno pričao baš o tome segmentu. Na pitanje je li iznenađen sjajnim Livakovićem, odgovorio je: "Jučer je na treningu obranio nekoliko penala. Bio sam siguran da ćemo proći. Možda mi nećete vjerovati, ali znao sam da će Livaković biti heroj. Dosta pucača nije bilo u igri, ali je Livaković sve odlučio sjajnim obranama. Dosljedan je nasljednik Subašića."

Dalić: Odigrali smo sjajnu utakmicu

"Moram čestitati dečkima. Ovo je povijesni rezultat. Mislim da smo dobro i borbeno odigrali. Velik je rezultat ući među najboljih osam reprezentacija svijeta. Prvih pola sata smo imali kontrolu, ali smo sami sebe doveli u probleme. Kad smo dobili gol, odlučili smo malo više preskakati igru.

Japanci su nas podcijenili i to im je bila greška. Mislili su da će lako protiv nas. Nikad ne podcjenjujte Hrvate. Primili smo gol iz prekida, što nismo jako dugo. Taj nas je gol uneredio. Naši igrači su istrčali sjajnu utakmicu protiv protivnika koji je pobijedio Njemačku i Španjolsku", rekao je Zlatko Dalić za HRT.

 

Pročitajte više