Dalić: Što ako stavim Livakovića na gol pa on kiksa? Onda gubim oba golmana

Foto: EPA-EFE

NEOČEKIVANI poraz Hrvatske u Mađarskoj od 2:1 bacio je u brigu izbornika Zlatka Dalića koji je pred kamerama Nove TV rekao da je održao kratak sastanak s igračima na kojem im je poslao poruku.

"Napravio sam kratak sastanak i rekao im da je poraz dio sporta, da je bolje kiksati sada nego kasnije, ali i da dignu glavu gore i da idemo dalje", objasnio je izbornik pa nastavio:

"Ovaj nam poraz nije dobro legao. Činjenica je da u ove dvije utakmice nismo igrali dobro. Azerbajdžan smo dobili na strpljivost i kvalitetu, individualnu igru, ali igra nije bila dobra. Protiv Mađarske je bilo dobro prvih 30-ak minuta, ali nakon toga smo pali. Idemo dalje, ne gubimo glavu, dalje je sve na meni da popravim ovo jer to je moj posao."

Hrvatska je u 15 utakmica primila 25 golova.

"Imamo najviše problema u segmentu igre koji nas je krasio u Rusiji. Ostali smo bez prvog vratara (Subašića), bez obojice bekova (Vrsaljko i Strinić), obojica stopera nisu u najboljoj formi. Opet kad pogledate naše utakmice nisu bile protiv slabih protivnika, već vrhunskih reprezentacija. Nažalost nemamo vremena raditi na obrani iz prekida, ali nadam se da ćemo na idućem okupljanju imati više vremena za taj segment igre."

A u Mađarskoj se golman Lovre Kalinić nije proslavio.

"Neću to sada komentirati. Proanalizirat ćemo to. Bio je prvi vratar, ako ga maknemo s gola i Livaković kiksa, onda smo izgubili obojicu. Za sve što je bilo ja ću preuzeti odgovornost."

Imao je Dalić brojne probleme s ozljedama igrača.

"Neću nabrajati koga nema i to naglašavati. Dovoljno je reći da uoči ovih utakmica Lovren nije igrao dva mjeseca i da još neki igrači zbog ozljeda nisu igrali dio sezone... To je taj problem koji se događa u kvalifikacijama."

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više