NBA

Dallas Dončiću dovodi slovensku reprezentaciju. Izbornik je već tu, na putu je Dragić

Foto: Guliver

GORAN DRAGIĆ bio je MVP Eurobasketa 2017., na kojem je Slovenija senzacionalno osvojila naslov europskog prvaka. Tada 18-godišnji Luka Dončić bio mu je prvi pomoćnik u tom pohodu i tu je započeo svoj niz nepobjedivosti u dresu slovenske reprezentacije, koji traje i nakon četiri utakmice olimpijskog turnira.

Dragić se tada oprostio od reprezentacije i više nije imao priliku igrati s Dončićem. To bi se vrlo brzo moglo promijeniti. Prvog dana prijelaznog roka Miami Heat doveo je Kylea Lowryja iz Toronta i u zamjenu poslao Dragića i mladog krilnog centra Preciousa Achiuwu.

Toronto još nije odlučio što će s Dragićem

Dok se Nigerijac savršeno uklapa u koncept novih Raptorsa, Dragićeva je situacija neizvjesnija. Raptorsi 35-godišnjeg razigravača mogu zadržati kao skupog rotacijskog igrača, koji će iduće sezone zaraditi 19 milijuna dolara, ili ga dalje razmijeniti u klub kojem je potrebniji.

A ako se pita Dragića, taj klub bi bio Dončićev Dallas.

"To bi bilo sjajno, ne bih imao ništa protiv, ali ne ovisi o meni, vidjet ćemo", rekao je Dragić gostujući na slovenskoj POP TV u utorak. Dodao je da mu se iz Toronta još nisu javili i da sve ovisi o trećoj momčadi.

Naime, iako je razmjena između Miamija i Toronta dogovorena, još se stigne modificirati ako bi se u nju uključio treći klub koji bi prihvatio Dragića i Raptorsima poslao drukčiju odštetu.

Glasine su odmah u nju uključile Dallasova kanadskog centra Dwighta Powella, koji bi popunio jednu od najvećih rupa u sastavu Toronta, a on bi navodno rado prihvatio povratak u rodni grad.

Dragić je jedan od rijetkih koji mogu imati utjecaj na Luku

Mavericksi zasad ne reagiraju, a američki mediji pišu da superbogati vlasnik Mark Cuban ne želi plaćati 19 milijuna za igrača za kojeg ne smatra da će biti prevaga u momčadi. No gledajući širu sliku, Dragić bi bio vrlo koristan kao mentor mladom sunarodnjaku, a klub bi ga mogao koristiti da drži Luku po kontrolom.

Dončić je, naime, sve svjesniji moći koju ima kao NBA superzvijezda i često se ponaša kao šerif. To je navodno jedan od razloga zašto je dugogodišnji trener Rick Carlisle podnio ostavku. Zato su Mavsi u stručni stožer novog trenera Jasona Kidda već doveli Igora Kokoškova, srpskog stručnjaka koji je kao izbornik vodio Sloveniju do europskog zlata.

Dončićev otac Saša, koji je također gostovao u emisiji POP TV-a, rekao je da bi Dragićev dolazak u Dallas bio sjajan jer onda više ne bi morao odlaziti u različite gradove da posjeti obojicu kad dođe u Ameriku, nego samo u Dallas.

Pročitajte više