LIONEL MESSI

Dan kada je Maradona učio Messija kako se izvode slobodnjaci

Foto: EPA

MOŽDA nikada nije uspio biti dobar trener, ali Diegu Armandu Maradoni ne manjka iskustva i nogometnog znanja kojeg bi i najveći nogometaši trebali cijeniti.

Lionel Messi je to učinio, barem prema tvrdnjama Fernanda Signorinija, nekadašnjeg kondicijskog trenera u reprezentaciji Argentine, koji kaže da je baš legendarni Maradona učio Barceloninu zvijezdu kako se izvode slobodnjaci.

>> Messi to može napraviti hladne noći u Stokeu

Ove sezone čudesni Argentinac tretira ih gotovo identično kao i penale. Kada sudac označi prekršaj u opasnoj zoni, postaje sasvim jasno da protivničkog vratara čeka pakao. O Messijevom fantastičnom slobodnjaku za 3:0 protiv Liverpoola još se ne prestaje pričati i pisati. Ali, malo ljudi zna gdje je to naučio.

Signorini stoga podsjeća.

"U veljači 2009. godine, nekoliko mjeseci nakon što je Diego Maradona preuzeo funkciju izbornika, išli smo u Francusku na prijateljsku utakmicu. Dan prije utakmice smo trenirali na stadionu. Kad se Maradonin trening završio, Mascherano, Tevez i Messi su ga pitali mogu li ostati vježbati slobodnjake.

Messijev udarac otišao je visoko iznad prečke, Argentinac se iznervirao i odmah krenuo k svlačionici", piše Signorini u svojoj knjizi, a prenosi Marca.

Tada je na scenu stupio veliki Diego.

"Maradona je pobjesnio! Nije mogao vjerovati da igrač Messijevog talenta i kapaciteta može otići pod tuš poslije tako jadnog slobodnjaka. Bio je kao učitelj s učenikom. Rekao je Messiju da ne odmiče stopalo od lopte tako brzo i onda je samo zavrnuo loptu u sam kut gola. Messi ga je gledao s oduševljenjem."

Deset godina kasnije Maradona je morao biti oduševljen Messijevom majstorijom protiv Redsa.

Pročitajte više