Rukomet

Stvara se nova rukometna sila. Danski klub senzacionalno doveo brojne zvijezde

Foto: Martin Meissner/Guliver/AP

DANSKI rukometni prvak Aalborg radi fenomenalan posao na tržnici.

Nakon što im je reprezentacija osvojila Svjetsko prvenstvo, sada će Danci i u lov na naslov europskog klupskog prvaka. Sve je počelo kada su nedavno objavili da će Mikkel Hansen na ljeto 2022. napustiti PSG i pridružiti se Aalborgu. Bit će to odlično pojačanje za klub u čijoj su ekipi tri reprezentativca Danske (Henrik Møllgard, Magnus Saugstrup i Mads Christensen) te isto toliko reprezentativaca Švedske (Felix Claar, Mikael Aggefors i Lukas Sandell).

Međutim, u Aalborgu se nisu zaustavili na Hansenu. Već naredno ljeto dolazi im nekoliko sjajnih igrača, među kojima se svakako ističe zvijezda Barcelone, Islanđanin Aron Palmarsson. Uz njega, novi igrači Aalborga bit će kapetan norveške reprezentacije Kristian Bjornsen, pivot Rhein-Neckar Löwena Jesper Nielsen, Jacob Holm koji je uništio Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu i desno krilo Kielcea Sigvaldi Gudjonsson.

Osim Hansena, na ljeto 2022. godine pridružit će im se još četiri vanserijska igrača. Uz Jespera Nielsena, Aalborg dovodi još dva sjajna švedska pivota, Andreasa Nilssona i Maxa Darja. Iz Flensburga dolazi danski reprezentativac Mads Mensah Larsen, dok će veliko pojačanje među vratnicama biti jedan od najboljih golmana svijeta, Niklas Landin.

Tako će kroz dvije godine Danska na senzacionalan način stvoriti novu silu svjetskog klupskog rukometa, sačinjenu isključivo od igrača iz Danske, Švedske, Norveške i Islanda.

Aalborg i s postojećim kadrom igra jako dobru sezonu u Ligi prvaka, treći su u skupini u kojoj je i PPD Zagreb te će dolaskom svih navedenih igrača bez sumnje postati jedan od najjačih klubova u Europi.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više