EUROPSKI DINAMO

Dario Šimić: Pere me euforija, za ove utakmice se živi

Foto: G. Kovačić / Pixsell

DARIO ŠIMIĆ, nekadašnji igrač Dinama i hrvatski reprezentativac, večeras će biti uz Modre na Maksimiru u jednoj od najvažnijih utakmica u povijesti kluba. 

Šimić je za Dinamo nastupio 140 puta, bio je dio velike generacije s kraja devedesetih i igrao nezaboravne utakmice u europskim natjecanjima. Danas se osjeća kao Dinamov navijač, ne razmišlja o tome što je prošao na terenu. 

"Ovo je veliki dan za sve nas navijače Dinama. Danas sam navijač, za ove utakmice se živi. Adrenalin i uzbuđenje Dinamove navijače peru već tjedan dana, osjeća se to među nama. Ovo je san. I mene pere euforija."

Dinamo se vratio, tribine Maksimira su opet pune, iako se nisu puno promijenile otkako je Dario otišao iz kluba. 

"Dinamo se vraća, polako, polako, ali se vraća, kroz igru i rezultat. Trebat će vremena da se srede druge stvari, prije svega infrastruktura kluba i stadion."

Šimić večeras protiv Plzena, unatoč golu minusa, blagu prednost daje Dinamu. Zbog dvije kardinalne pogreške obrane, Dinamo mora stizati rezultat.

"Na ovom nivou, svaka je greška teška. Bjelica je jako dobro posložio momčad ove sezone. Dinamo je natjecateljska ekipa, igraju dobro i blagi su favoriti, možda 55:45. Ne smijemo podcijeniti da Viktoria tri godine igra dobro u Europi, to je njihova prednost. Dinamova prednost je kompaktna ekipa. Krasi ih veliki momčadski duh, trener je mudar i imaju prednost domaćeg terena, veliku podršku publike. Vjerujem da idemo dalje iako će se nešto pitati i protivnika. Bila je fenomenalna stvar za hrvatski nogomet da Dinamo uđe među 16 klubova u Europi, to je velika promocija za Hrvatsku i naš nogomet", rekao nam je Šimić. 
 

Pročitajte više