Defago: Imao sam dobar osjećaj jutros

ŠVICARSKI 32-godišnji skijaš Didier Defago podijelio je s novinarima prve dojmove nakon što je osvojio zlatnu medalju u spustu na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru.Švicarci su najveće nade polagali u jednog drugog Didiera, Cuchea, koji je utrku završio na šestom mjestu, sa 36 stotinki zaostatka za sunarodnjakom, kao i u mladog Carla Janku, koji je bio 11. (+0.71).

No, junak dana je Didier Defago, koji je u utrku krenuo sa startnim brojem 18, te postao prvi Švicarac nakon Pirmina Zurbriggena, koji se okitio olimpijskim zlatom u spustu. Zurbriggen je taj uspjeh također ostvario na kanadskom snijegu, 1988. godine u Calgaryju.

"Još uvijek mi nije došlo do glave što sam napravio. Na ovoj prilično grbavoj stazi trebalo se stvarno maksimalno boriti. Odradio sam odličnu vožnju. Jutros sam imao dobar osjećaj, znao sam da bi mi staza mogla odgovarati. Dugo, dugo sam čekao svoje mjesto na pobjedničkom postolju", izjavio je sretni Defago, koji je u karijeri upisao tri pobjede u Svjetskom kupu.

Prvi puta je pobijedio krajem 2002. godine u superveleslalomu u talijanskoj Val Gardeni, a prošle sezone je zablistao sa dvije pobjede u dva uzastopna spusta. Bio je najbrži na ''classicsima'' u Wengeru i Kitzbühelu u razmaku od samo tjedan dana.

Pročitajte više