Definitivna dijagnoza: Evo koliko će Real i Portugal morati bez Ronalda

Foto: Guliver Image/Getty Images

CRISTIANA RONALDA na početku finala Eura ozlijedio je Dimitri Payet udarcem u lijevo koljeno, zbog čega je portugalski kapetan šepajući napustio igru s djelomično pokidanim križnim ligamentom, ozbiljnom ozljedom koja traži mirovanje i lagano vraćanje treningu s loptom.

Podsjećamo, Ronaldu je prilikom udaraca noga stajala na zemlji dok mu se koljeno okretalo, a po njegovom izrazu lica bilo je očito kako nije mogao podnijeti podnio jaku bol. 
 
Vrijeme oporavka kod ovakve ozljede je do dva mjeseca, jer je jako osjetljiv ligament koji se mora tretirati na pravi način. Ovakva ozljeda dopušta trčanje samo deset dana nakon traume, ali udaranje lopte nogom s ranjenim koljenom, osjetno produžava vrijeme oporavka.
 
Prognoze o dvomjesečnoj pauzi pokazale su se točnima, jer Ronaldo će se nakon ozljede koju je zaradio 10. srpnja, na teren vratiti 11. rujna, što znači da  neće igrati utakmicu Superkupa Europe protiv Seville, 9. kolovoza u Trondheimu, prvo kolo Primere, u kojem Real 21. kolovoza gostuje kod Real Sociedada, te tjedan dana kasnije utakmicu drugog prvenstvenog kola protiv Celte. Santiago Bernabeu pozdravit će ga 11. rujna na utakmici protiv Osasune, povratnice u Primeru.
 
Portugal, koji je kao kapetan vodio na europskog naslova, morat će se snaći bez njega na dvije utakmice, od kojih je jedna prijateljska, a druga daleko važnija, 6. rujna u kvalifikacijama za SP 2018 protiv Švicarske.
 
Real je odlučio da se Ronaldo prvih mjesec dana od ozljede (do utakmice sa Sevillom) mora samo odmarati, nakon čega će jednako toliko vremena posvetiti isključivo vježbanju, kako bi se na teren vratio potpuno spreman.
 
Ronaldo ovih dana u zasluženom odmoru uživa na Ibizi, a osim tretmana u hiperbaričnoj komori kojem se tamo podvrgnuo, u bržem oporavku pomaže mu i mamina masaža.
 

Pročitajte više