DEJA VU IZ 2006: Golijada u Toulouseu, Subašić primio tri gola

Foto: Getty Images / Guliver Image

NEVJEROJATNE se stvari događaju u nogometu, a to su potvrdili Toulouse i Monaco, koji su kao i prije 12 godina odigrali spektakularnih 3:3 u 27. kolu francuske Lige 1. Gosti iz Monte Carla, čiji je gol čuvao Danijel Subašić, vodili su s 0:1 i 1:3, ali je uporni domaćin uspio na kraju stići do veliko boda u finišu dvoboja.

Lopes je već u 8. minuti iskoristio zicer nakon asistencije Keite i zabio za vodstvo Monaca. No, već u 24. Singare je izjednačio nakon ubačaja s lijeve strane, te s 11 metara matirao Subašića. U 42. minuti je Jovetić ušao umjesto Keite i u drugom poluvremenu nosio goste.

Nakon njegove desne vratnice u 47. lopta se odbila do Lopesa, a on pod gredu zakucao svoj drugi gol na susretu, a potom je crnogorski napadač u 72. minuti zabio za 3:1 i praktički tri boda. Činilo se kako je momčad Leonarda Jardima završila posao, ali se prevarila.

Delort je u 78. smanjio iz penala, a Sanogo u 87. minuti uhvatio Subašića na krivoj nozi te zabio u donji desni kut za čudesnih 3:3 i oduševljenje na tribinama. 

Vjerovali ili ne, dva kluba su i prije 12 godina odigrali također 3:3 u francuskom prvenstvu. Utakmica je tog 6. svibnja 2006. igrana također u Toulouseu, a rezultatska priča je bila identična kao i danas. Od 0:1, preko 1:1, do 1:3, pa sve do 3:3, uz golove domaćina u posljednjih deset minuta. 

 

Pročitajte više