Delač nakon potpisa ugovora s Chelseajem: Dočekali su me kao Terryja ili Lamparda

ZAPREŠIĆKI Inter danas je i službeno potvrdio najveći transfer u svojoj povijesti - prelazak 17-godišnjeg Mateja Delača u Chelsea.

Pred novinarima su se u Zaprešiću, uz glavnog aktera cijele priče, pojavili trener predsjednik Kordić, direktor Laljak i trener Žutih Borimir Perković koji su s ponosom obznanili ono što se danima nagađalo, i prije Interova ogleda s Dinamom u kojem je Delač proglašen igračem utakmice.

"S Chelseajem je sve dogovoreno i londonski klub ima pravo prvokupa Delača razdoblju od tri godine. U ugovoru, za kojeg moramo istaknuti kako nas je ponovno vratio na noge u financijskom smislu, stoji da će se to najprije dogoditi u kolovozu 2010 kad Matej postane punoljetan, a moguće je i da se Chelsea na takav potez odluči i godinu ili dvije kasnije", kazao je Branko Laljak ne htijući otkriti financijsku pozadinu dogovora s klubom sa Stamford Bridgea:

"Brojke ne smijemo iznositi jer tako stoji u ugovoru. Ipak, mogu vam priznati kako će Inter zaraditi još i više od raznoraznih bonusa."

Laljak: Čudno mi je da Ladić i dalje ne vjeruje u Matejeve mogućnosti

Delač s Chelseajom ima ugovor potpisan na pet godina, ali ga Roman Abramovič plaća od trenutka kad je stavio svoj potpis na vjernost Plavima. To je tek jedna od dobrih stvari koje je Interu donio ovaj transfer.


"Chelseajovi treneri dolazit će u Zaprešić, ali i Matej će kad god mu to obveze budu dopuštale ići u London. Vjerujte, Inter će od ovakvog načina suradnje imati itekakve koristi", rekao je Laljak osvrnuvši se na nepozivanje Delača u mladu reprezentaciju od strane izbornika Dražena Ladića:

"Moj prijatelj Ladić bi kao bivši veliki vratar morao prepoznati mladog talentiranog golmana, ali on kao da i dalje ne vjeruje u Delačeve mogućnosti. Matej je trenutno najbolji hrvatski vratar i uskoro će postati i A reprezentativac."

Delač: Neću se promijeniti, imam ugovor s Chelseajom, ali još uvijek nisam njihov igrač

Poslije direktora riječ je dobio i sam Delač koji je bio oduševljen prijemom u Londonu: "Dočekali su me kao da sam Terry ili Lampard. Nisam imao priliku vidjeti sve prvotimce, upoznao sam tek srpske igrače Nemanju Matića i Bobana Rajkovića", kazao je ushićeni Delač smirujući bilo kakvu euforiju:

"Ostat ću isti kao što sam bio. Ja jesam potpisao ugovor s Chelseajom, ali nisam još njihov igrač i to ću morati zaslužiti svojim partijama. Puno je posla preda mnom."

Pročitajte više