LIGE PETICE

Delirij na katalonskom radiju: "Branič s dušom napadača... Branič s dušom napadača!"

Foto: EPA-EFE/Alberto Estevez

BARCELONA je u velikoj drami nakon produžetaka pobijedila Sevillu 3:0 te tako u uzvratu polufinala Kupa kralja nadoknadila 0:2 iz prve utakmice. Prijelomni gol za 2:0 postigao je Gerard Pique.

U četvrtoj, posljednjoj minuti sudačke nadoknade, Barcelona je očajnički pokušavala zabiti gol za 2:0 i produžetke uzvrata polufinala kupa

Antoine Griezmann je na lijevoj strani primio loptu, desnicom prodao lažnjak i poslao u prazno oba čuvara te ljevicom centrirao perfektno, na trepavicu Piquea. On na petercu lijepo, trzajem glavom, pogađa Vaclikovu malu mrežu za 2:0.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ČUDESNI PIQUEOV LIJEPI SPASONOSNI GOL.

Barca krasnim golom nije jedino poništila veliki zaostatak iz prve utakmice, nego i stekla nenadoknadivu psihološku prednost. I to dvije minute nakon brojčane. U drugoj minuti nadoknade naime isključen je Sevillin veznjak Fernando. Osim toga, Sevilla je u 73. minuti propustila najveću priliku za dotući Barcelonu. Tada je penal Lucasa Ocamposa sjajno obranio Marc Andre Ter-Stegen. 

Jasno je dakle da je Piqueov gol praktično značio ono što se i dogodilo - pobjedu Barcelone u produžecima (3:0) za prolazak u finale i spas sezone, pa su ga njeni igrači i navijači euforično proslavili.

Međutim, najveće slavlje bilo je ono za drugi, ključni gol. Snimka tog dijela prijenosa utakmice na Radio Kataloniji otkriva po kakvom su se emotivnom roller coasteru vozili reporteri dok su napeto pratili i prenosili očajničke pokušaje ponosa Katalonije da zabije gol koji im bi preživio i izborio produžetke.

Kada mu je to konačno uspjelo Piqueovim golom, radijski reporteri su poludjeli od sreće. Pijani od euforije samo su ponavljali "Goool... Goool... On je branič s dušom napadača... On je branič s dušom napadača...!"

Pročitajte više