Delirij zvezdaša u Salzburgu: Navijači upali u teren i igrače svukli do gola

Screenshot

DRAMATIČAN način na koji je Crvena zvezda ostvarila povijesni uspjeh, prvi plasman u skupinu Lige prvaka remijem 2:2 kod Salzburga na uzvratu play-offa, navijači tog kluba proslavili su euforično.

Nakon što je prva utakmica u Beogradu završila 0:0, aktivan rezultat za uzvrat potaknuo je preko 10 tisuća navijača srpskog prvaka na gostovanje kod austrijskog. 

Ali tamo je domaćin bio daleko bolji i vodio 2:0 dok Zvezde sve do 65. minute nije bilo nigdje. Gosti su bili bez igre i prilika, dok je Salzburg propustio voditi i još uvjerljivije. 

I onda za samo 60 sekundi Zvezda izjednačava. U 65. minuti Degenek nakon slobodnog udarca na drugoj stativi nalazi Bena za 1:2, a manje od minute kasnije isti dvojac je u akciji za drugi gol. Degenek je na vrhu peterca glavom prebacio loptu prema golu, a Ben je na sličan način potvrdio gol za 2:2.

Salzburg je stiskao do kraja utakmice, u sudačkoj nadoknadi promašio i dva zicera, ali Srbi su se uspjeli obraniti.

Kraj utakmice označio je provalu oduševljenja navijača prvaka Europe iz 1991., koji su 25 godina čekali na ulazak njihovog kluba u LP.

Nakon što su to konačno dočekali, stotine navijača Zvezde utrčali su na travnjak i u zajedničkom slavlju s igračima im strgali majice i dresove. 

Pročitajte više