Kekove trupe ne znaju za poraz: Rijeka u 20 minuta riješila Istru

Foto: Hina

RIJEKA i dalje gazi sve pred sobom, a najnovija žrtva zove se Istra koja je u Puli izgubila s glatkih 2:0.

Momčad Matjaža Keka jedina je u domaćem prvenstvu koja ni nakon 11 odigranih kola ne zna za poraz, a to je ujedno i razlog zašto je Rijeka trenutno vodeća u Prvoj HNL. Riječani imaju 29 bodova, šest više uz utakmicu više od drugog Osijeka, a sedam više uz također utakmicu više od trećeg Dinama, dok je Istra 1961 peta sa 10 bodova, koliko ima i šesti Slaven Belupo.

Hajduk može gurnuti Dinamo u ponor

U nedjelju je na rasporedu najveći hrvatski derbi između Dinama i Hajduka, a Rijeka, pa čak i Osijek, sigurno će navijati za Bijele. Evo i zašto; ako Modri izgube na Maksimiru onda bi Rijeka zadržala sedam bodova prednosti ispred zagrebačke momčadi, što je već pristojna razlika, dok bi Osijek, u slučaju pobjede nad Interom u subotu, Modrima pobjegao na četiri boda razlike.

Hajduku, jasno, ne treba dodatna motivacija, ali svakako valja napomenuti da bi ih pobjeda na Maksimiru lansirala na treće mjesto, posljednje koje vodi u Europu. To je scenarij o kojem u Dinamu ne žele ni razmišljati, ali prijetnja je itekako realna.

Rijeka pobjednički promarširala Pulom

Kekova ekipa nije imala velikih problema s Istrom. Žuto-zeleni su na početku utakmice držali visok tempo, nametnuli ritam, ali Rijeka je pametno pričekala da se njihov protivnik ispuše. U osmoj minuti iskoristili su grešku domaće obrane te su preko slovenskog reprezentativca Matica Črnica zabili za 1:0.


U 22. minuti Alexander Gorgon postigao je svoj četvrti gol u prvenstvu. Vešović je ubacio s desne strane, Gorgon je uspio zahvatiti glavom, ali nije to bio neuhvatljiv udarac. Lopta je otišla u svijeću, Iveša je mislio da će izaći van, gledao je i oklijevao, a na kraju je ušla u njegovu mrežu.

Istra se nakon drugog gola prebacila isključivo na defenzivu i bila je to pametna odluka jer je Rijeka pokazala da je bolja od njih u gotovo svim segmentima igre.

Rijeka u idućem kolu na Rujevici dočekuje svoje prve izazivače - Osijek, dok Istra gostuje kod Lokomotive u Zagrebu.

ISTRA - RIJEKA 0:2

Sastavi:

Istra: Iveša, Žižić, MItrevski, Bertoša, Miloš, Stepčić, Paracki, Mario Lucio, Collins, Roce i Solomon

Rijeka: Prskalo, Ristovski, Zuta, Črnic, Mitrović, Elez, Gorgon, Andrijašević, Mišić, Bradarić, Vešović

Tijek utakmice:

Kraj

77' Prva prava prilika Istre na utakmici! Stepčić je ubacio, Bertoša pucao glavom, ali Prskalo sjajno brani.

46' Utakmica je nastavljena

POLUVRIJEME

22' GOOOOOL! Gorgon za 2:0! Ubačaj Vešovića s desne strane na prvu stativu, Gorgon je uspio zahvatiti glavom, ali nije to bio neuhvatljiv udarac. Lopta je otišla u svijeću, Iveša je mislio da će izaći van, a na kraju je ušla u njegovu mrežu.

12' Istra je i do gola bila aktivnija na terenu. Žuto-zeleni drže posjed, kombiniraju po bokovima, ali Rijeka drži liniju.

8' GOOOOOOL! Rijeka vodi 1:0. Črnic je načeo domaćina. Mišić je ubacio iz kornera na prvu stativu, lopta se zatim odbila do Črnica koji je čekao na drugoj, Iveša nije imao šanse. 

1' Počela je utakmica.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Pročitajte više