MESSI I RAKITIĆ RAZBILI JUVENTUS Barcelona pobijedila 3:0 u derbiju otvaranja Lige prvaka

Foto: Getty Images / Guliver Image

MESSI I RAKITIĆ zabili su za veliku pobjedu Barcelone protiv Juventusa (3:0) u prvom kolu skupine D Lige prvaka.

Messi je prvi njegov i Barcelonin gol postigao u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Zgoditkom je okrunio odličnu akciju njega i Suareza. Nakon što je odigrao dupli pas sa suigračem, ušao je u kazneni prostor i diagonalom probušio Buffona.

Rakitić je povisio na 2:0 u 56. minuti. Messi je opasno centrirao s desne strane, a Sturaro spasio izbijanjem sa crte. Ali, na odbijanac natrčava Rakitić i šalje loptu u praznu mrežu. 
 
Konačan rezultat Messi postavlja u 69. minuti. Iniesta je dodao, Dembele trkom na stranu odvukao par suparnika i Messiju oslobodio sredinu za juriš na obranu Juvea, koja nije imala šanse protiv njega. Ušao je u kazeni prostor i precizno pogodio. 

U najavi ove utakmice podsjećalo se na zadnje susrete katalonskog i talijanskog velikana u Ligi prvaka. Ali, njihove utakmice u četvrtfinalu prošle sezone, nisu imale puno veze s ovom danas, iako su Barcelona i Juventus igrali samo pet mjeseci nakon spomenutih dvoboja.

Ova utakmica nema veze s onom istih suparnika od prije pet mjeseci

Barcelona je u odnosu na te mečeve ima novog trenera. Predstavila je i novi napadački trojac. Neymarovim odlaskom u PSG nema više MSN-a, ali je zato tu LOL, što je skraćenica za Lionel - Ousmane - Luis. Akronim je nastao zamjenom u trozubcu, dolaskom Dembelea umjesto brazilskog bjegunca. On pak igra desno, a najvažnije za Barcelonu je što je Valverde postavio Messija centralno. S te pozicije je razorio Juventus večeras.

Glupost je tvrditi da se Barcelona s ovih 3:0 osvetila Juventusu za pobjedu istim rezultatom
 
Nema smisla rezonirati da se Barcelona pobjedom "osvetila Juventusu" za pobjedu Torineza s također (ukupnih) 3:0 u nedavnom četvrtfinalu LP. Jer to je bila utakmica nokaut faze i same završnice natjecanja, dok su ovaj put suparnici igrali neusporedivo nebitniji meč, prvo kolo skupine LP, nakon kojeg ima još pet prilika za popravni.

Juve je na Camp Nouu nastradao bez čak šest prvotimaca iz nedavnog trijumfa nad Barcom
 
Barcelona posebno nema zašto previše likovati zbog ove pobjede jer slavila je protiv kombinirane momčadi Juventusa. Uostalom, Juve koji je sada stradao na Camp Nouu bio je bez ključnih ljudi nedavnog trijumfa nad Barcom. Dani Alves i Bonucci otišli su iz kluba. Ozlijeđeni su Chiellini, Mandžukić, Cuadrado i Khedira. Svi oni bili su prvotimci kada je Juventus prije pet mjeseci razbio Barcelonu.

Božićno drvce odlično se držalo protiv LOL-a sve dok ga Messi nije sasjekao u sudačkoj nadoknadi
 
Juventusov trener je zbog brojnih ozljeda, bez "odsječenih krila" Mandžukića i Cuadrada, bio prisiljen presložiti momčad iz standardnih 4-2-3-1 u 4-3-2-1, tzv. "Božićno drvce". I takav, osakaćeni i prisilno prestrojeni Juventus, odlično se u prvom poluvremenu držao kod Barcelone i bio bolja momčad, s izraženijim prilikama. Ali, Ter Stegen je sjajno obranio De Scigliov udarac, dok je Higuain upropastio sjajnu šansu koju mu je priredio Dybala.
 
Leove čarolije
 
Ipak, bljesak Lea Messija u sudačkoj nadoknadi bio je dovoljan za vodstvo domaćina na poluvremenu. Kada je Rakitić zabio drugi Barcelonin gol bilo je jasno da je utakmica gotova. Jer "rezervni" Juventus nije se mogao izbaviti iz takvog ponora. Allegri je to pokušaou 62. minuti, kada se uvođenjem Bernardeschija umjesto Bentancoura vratio na 4-2-3-1, ali bilo je prekasno i nedovoljno.
 
Posebno nakon što je Messi izveo još jednu čaroliju te svojim drugim golom postavio konačnih 3:0.

Rezultati by SofaScore

BARCELONA - JUVENTUS 3:0

Tijek susreta:

Kraj. 

90' Igraju se dvije minute sudačke nadoknade. 

89' Caligara je stigao dobiti žuti karton nakon samo dvije minute igre i to zbog prekršaja na Busquetsom. 

87' Allegri također radi zadnju zamjenu; Caligara umjesto očajnog Higuaina. 

83' Barcelonina zadnja zamjena; Gomes umjesto Inieste, koji dobiva standing ovation. 

77' Camp Nou je pljeskom i ovacijama ispratio Rakitića! Strijelac drugog Barceloninog gola izlazi iz igre, mijenja ga Paulinho.

74' Pjanić je treći Juventusov igrač sa žutim kartonom. Dobio ga je jer je nepropisno zaustavio kontru Sergija Roberta. 

71' Prva zamjena kod Barcelone. Sergi Roberto ulazi umjesto Ousmanea Dembelea, kojeg Camp Nou prati pljeskom s njegovog debija u prvoj momčadi.

69. minuta: GOOOL za BARCELONU! 3:0, strijelac LIONEL MESSI! Iniesta je dodao, Dembele trkom na stranu odvukao par suparnika i Messiju oslobodio sredinu za juriš na obranu Juvea, koja nije imala šanse protiv njega. Ušao je u kazeni prostor i precizno probušio Buffona. 

63' Allegri ofenzivnijom igrom traži povratak u meč. Bernardeschi ulazi umjesto Bentancoura. 

60' Barzagli je drugi igrač Juventusa sa žutim kartonom. Dobio ga je zbog opasne igre protiv Dembelea. 

56. minuta: GOOOL za BARCELONU! 2:0, strijelac IVAN RAKITIĆ! Messi je opasno centrirao s desne strane, a Sturaro spasio izbijanjem sa crte. Ali, na odbijanac natrčava Rakitić i šalje loptu u praznu mrežu. 

54' Messi je dobio žuti karton jer je kod Skomine inzistirao da kazni Pjanića. 

48' Barcelona je krenula s presingom, ali Juventus mu za sada uspješno odolijeva. 

46' Počeo je nastavak, bez promjena u momčadima.

Kraj poluvremena.

Juventus, zbog brojnih ozljeda s "odsječenim krilima" i prisilno posložen u 4-3-2-1 ili "Božićno drvce", odlično se držao kod Barcelone i imao bolje prilike. Ali, bljesak Lea Messija u sudačkoj nadoknadi bio je dovoljan za vodstvo domaćina na poluvremenu.

45+2 minuta. GOOOL za BARCELONU! 1:0, strijelac LIONEL MESSI! Odlična akcija njega i Suareza. Nakon što je odigrao dupli pas sa suigračem, ulazi u kazneni prostor i diagonalom buši Buffona.

41' Prisilna promjena kod Juventusa! Ozlijeđenog De Sciglia mijenja Sturaro. 

38' Griješi i Juventusov novi desni bek. De Sciglio dodaje loptu Dembeleu, koji kreće prema golu, ali Alex Sandro ispravlja suigračevu grešku blokiranjem udarca i lopta odlazi u korner.  

35' Prvi žuti karton za Barcelonu, dobio ga je Semedo. Novi Barcin desni bočni zaradio ga je jer je nepropisno zaustavio Douglasa Costu u kontri. 

28' Higuain je upropastio odličnu priliku za Juventus! Dybala je povukao kontru kroz sredinu i poslužio sunarodnjaka, koji ulazi u kazneni prostor, ali onda puca jako loše, pa Ter Stegenu nije teško pokupiti loptu koju je prema njemu poslao napadač (pre)plaćen 94 milijuna eura. 

26' Prvi žuti karton na utakmici je za veznjaka gostiju Bentancura, koji je srušio Rakitića.  

21' Rakitić loše izvodi korner i daje priliku Juventusu da počne napad. 

19' Velika prilika za Barcelonu, Buffon odlično brani! Iniesta je slalomom prošao nekoliko juventina, ali onda ga u opasnoj zoni ruši Matuidi. Messi iz slobodnjaka pogađa zid, ali odbijanac Suarez silovito šalje u mrežu, odakle loptu čupa Buffon. 

16' Umtiti dugom loptom traži Dembelea, ali Buffon istrčava s gola i loptu lijepo odnosi prsima. 

15' Juventus je odlično ušao u meč. Ne samo da je otupio početnu agresiju domaćih igrača i publike, nego je i imao i bolje prilike. 

11' Pjanić ubacuje s desne strane, Ter Stegen ne reagira dobro, ali Dybala kasni na loptu koju je trebao pospremiti u gol. 

9' Messi ne uspijeva proći obranu gostiju, odakle kreće brza kontra Juvea, ali Dybalin pokušaj hvata Ter Stegen. 

6' Prilika za Juventus, sjajna obrana Ter Stegena! De Sciglio je odlično opalio ljevicom izvan kaznenog prostora, ali brani golman Barcelone. 

5' Dembele se sjajno probija brzim sprintom, ali ga udvajanjem zaustavljaju Pjanić i Benatia. 

4' Messi centrira pred gol, Buffon boksa.

1' Slovenski sudac Damir Skomina označio je početak susreta.

Sastavi i taktičke postave:

BARCELONA (4-3-3)

Ter Stegen; Semedo, Pique, Umtiti, Alba - Busquets, Iniesta, Rakitić - Messi, Dembele, Suarez
 
JUVENTUS (4-3-2-1)
 
Buffon; De Sciglio, Benatia, Barzagli, Alex Sandro - Bentancur, Pjanić, Matuidi - Douglas Costa, Dybala - Higuain.
 
Barcelona predstavlja novi napadački trojac. Neymarovim odlaskom u PSG nema više MSN-a, ali je zato tu LOL, što je skraćenica za Lionel - Ousmane - Luis. Akronim je nastao zamjenom u trozubcu, dolaskom Dembelea umjesto brazilskog bjegunca. 
 
Juventus trener zbog brojnih ozljeda, među kojima je i Mandžukićeva, prisiljen prestrojiti momčad iz standardnih 4-2-3-1 u 4-3-2-1, tzv. "Božićno drvce". Glavni noviteti su De Sciglio na desnom beku i Bentancur u vezi.

Bit će to 14. susret dva europska nogometna velikana, koji su do sada po pet puta slavili, te odigrali tri utakmice bez pobjednika. Zanimljivo, tijekom ljeta je Barca slavila u prijateljskom dvoboju s 2:1, a oba gola u New Jerseyu zabio je novi napadač PSG-a Neymar, dok je kod Juventusa pogodak postigao večeras odsutni Chiellini.

Također, španjolski doprvak posljednji je put u natjecateljskom susretu svladao Talijane u finalu Lige prvaka 2015. godine s 3:1, a prvi gol u Berlinu zabio je Rakitić u 4. minuti. Izjednačio je sadašnji napadač Chelseaja Alvaro Morata u 55, ali su Luis Suarez u 68. i Neymar u sedmoj minuti sudačke nadoknade pogodili za naslov europskog prvaka. 

#UCL Tweets

Pročitajte više