NOKAUT ZA 146 SEKUNDI Tottenham razbio Arsenal i nastavio lov na Chelsea u borbi za titulu

Foto: Getty Images / Guliver Image

FANTASTIČNI Tottenham razmontirao je Arsenal u 35. kolu Premier lige. Spursi su slavili s 2:0 u 184. derbiju sjevernog Londona, a mogao je sigurno i s 4:0 ili 5:0 osramotiti susjede, koje je spasio vratar Petr Čeh. Momčad Mauricia Pochettina očitala je lekciju ekipi Arsena Wengera na White Hart Lineu, te upisala 62. pobjedu nad Topnicima, koji su dosad slavili 80 puta, uz 51 remi.
 
Time je Tottenham nastavio trku s Chelseajem za naslov engleskog prvaka, a Bluesi sada ponovno imaju četiri boda prednosti uoči posljednja četiri kola, s obzirom na to dvije momčadi tek trebaju odigrati utakmice 34. kola.
 

 
Veliku pobjedu te devetu uzastopnu u prvenstvu potpisali su Dele Alli i Harry Kane u svega 146 sekundi utakmice. U prvom poluvremenu Arsenal je preživio nekoliko sjajnih prilika protivnika, prečku Eriksena u 26. minuti, ali je nakon toga kažnjen u 56. i 57. minuti. 
 
Najprije je Čeh obranio udarac Eriksena s desne strane, a lopta se odbila do Alija koji je u padu zabio za vodstvo. Šokirani igrači Arsenala nisu praktički krenuli s centra, a dočekalo ih je novo neugodno iznenađenje. Gabriel je u šesnaestercu srušio Harryja Kanea, a sudac pokazao na penal, koji je napadač Tottenhama sigurno realizirao za konačnih 2:0.
Međutim, navijači Topnika i Wenger mogu zahvaliti Čehu što su izbjegli pravu blamažu na White Hart Lineu, jer je nevjerojatni vratar do kraja uspio skinuti neke čudesne šanse Vertonghenu, Wanayami i ostalima.
 
Time su Spursi nastavili borbu s Chelseajem, osigurali izravni plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone i nakon 22 će prvenstvo završiti ispred susjeda, dok će Arsenal nakon dugo vremena, čini se, Ligu prvaka pratiti na televiziji, jer će morati braniti šesto mjesto od Evertona za sudjelovanje u Europa ligi, iako ima dvije utakmice manje od kluba s Goodisona.

 

Pročitajte više