Deschamps: Psihički moramo biti spremni za Maroko. Bit će kao protiv Tunisa

Foto: EPA

GOLMAN francuske reprezentacije Hugo Lloris uoči polufinalne utakmice Svjetskog prvenstva rekao je kako Maroko, njihov protivnik, "ima ogromnu kvalitetu, na terenu i izvan njega". Ta se utakmica igra sutra od 20 sati, dok Hrvatska i Argentina igraju danas od 20 sati.

Aktualni svjetski prvaci Francuzi veliki su favoriti polufinalnog susreta protiv Maroka, no prva afrička reprezentacija koja se plasirala u polufinale ovog natjecanja ranije je izbacivala Španjolsku i Portugal. Francuzi su, stoga, vrlo oprezni prije dvoboja. "Možemo se samo diviti njihovom rezultatu i to poštovati. Na ovoj razini ništa nije slučajno i njihove uspjehe shvaćamo vrlo ozbiljno.

Onaj tko pobijedi Belgiju, Španjolsku i Portugal ima veliku kvalitetu. Ne samo na terenu nego i izvan njega jer očito kod njih postoji prava kemija. Momčadski duh im je na vrlo visokoj razini", rekao je Lloris, a poštovanja prema sljedećem suparniku ima i izbornik svjetskih prvaka Didier Deschamps.

"Bit će jako bučno i pripremamo se za to"

"Bit će jako bučno i pripremamo se za to. Sva sreća pa nisu navijači ti koji zabijaju golove. Doznali smo kako je igrati u toj situaciji kada smo se nadmetali protiv Tunisa. Psihički moramo biti spremni na to. Maroko?

Griješe svi oni koji kažu da je to jedino jaka obrambena momčad koja je na ovom prvenstvu primila samo jedan pogodak i to autogol. Samo obrambenom igrom ne bi dogurali ovako daleko", dodao je Deschamps.

Na drugoj strani, marokanski izbornik Walid Regragui ne želi sa svojom reprezentacijom stati na čudesnom putu na Svjetskom prvenstvu. "Problem je ako dođete do polufinala a više niste gladni. Mi smo definitivno gladni, ambiciozni smo i želimo još.

Nismo favoriti, ali vjerujemo u sebe. Mnogi su nas već odavno vidjeli izvan turnira, ali mi smo još tu i borit ćemo se do kraja. Imamo problema s ozljedama, puno je igrača upitno i zaista ne znam tko će biti u momčadi. To ću znati u posljednjem trenutku", rekao je Regragui.

Pročitajte više