TRANSFERI

Di Marzio: Hrvatski drugoligaš pojačanje iz Hajduka odmah šalje u Bundesligu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

RUDEŠ se prije nekoliko tjedana oprostio od Prve HNL i ispao u drugu ligu, a jučer je doveo prvu prinovu, otkupivši za 300.000 eura od Hajduka napadača Franka Kovačevića, koji je dio protekle sezone proveo u zagrebačkom klubu na posudbi.

No čini se da će se 19-godišnji Koprivničanin, koji u 13 nastupa za Rudeš nije zabio ni gol, brzo otići dalje, u inozemstvo.

Ugledni talijanski novinar Gianluca Di Marzio piše kako će Rudeš proslijediti Kovačevića u njemački Hoffenheim, u kojem već igra hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić.

"Nakon odlaska trenera Nagelsmanna, njemački klub započeo je pravu revoluciju kako bi otvorio novi, jednako uspješni ciklus. U tom trendu su i prvi potezi na tržištu, dolazak Franka Kovačevića, hrvatskog napadača 1999. godišta, vrlo je blizu", piše Di Marzio i dodaje kako je u drugoj polusezoni u Rudešu na sebe skrenuo pažnju nekoliko europskih klubova, poput Freiburga, moskovskih CSKA i Lokomotiva, rumunjskoga Cluja te Alavesa, ali napominje da je ključ  transfera rad Hoffenheimova sportskog direktora.
 

Pročitajte više