Manchester Unitedu slijedi remont s novim šefom. Izabrali su igrača kojeg žele?

Foto: EPA

TVRTKA INEOS Sir Jima Ratcliffea krajem 2023. godine osigurala je 25 posto udjela u Manchester Unitedu i tako preuzela upravljanje nad klubom, odnosno svim nogometnim operacijama. Ratcliffe, jedan od najbogatijih Britanaca, u ljetnom prijelaznom roku planira remont momčadi, piše Mirror.

Puno igrača moglo bi napustiti mančesterski klub, koji se nalazi na šestome mjestu Premier lige i koji godinama luta nakon odlaska legendarnog trenera Sir Alexa Fergusona. Bit će, stoga, potrebno dovesti i nova imena, za što je Ratcliffe zadužio tehničkog direktora Jasona Wilcoxa i sportskog direktora Dana Ashwortha. 

The Times piše kako je dovođenje stopera ključan zadatak. Kao glavna opcija nameće se Marc Guehi (23) iz Crystal Palacea, a spominje se i kapetan Max Kilman (26) iz Wolverhamptona. 

Crystal Palace bi prodajom Guehija mogao napraviti rekordan transfer

Guehi je prošao Chelseajevu akademiju i bio na posudbi u Swanseaju, a Crystal Palace ga je 2021. doveo za 23 milijuna eura. U aktualnoj sezoni upisao je 26 nastupa, s time da se trenutno oporavlja od operacije koljena kojoj je bio podvrgnut u veljači. Povratak se uskoro očekuje te se Guehi nada da će igrati za Englesku, za koju ima devet nastupa, na ovogodišnjem Europskom prvenstvu.

Ugovor s Crystal Palaceom vrijedi mu još dvije godine, pa bi klub za njega navodno tražio 60-ak milijuna eura. Arsenal ga također prati, što znači da bi mančesterski klub mogao voditi tržišnu borbu s londonskim klubom za braniča.

Kada bi otišao za navedenu cijenu, Guehi bi postao najveća prodaja Crystal Palacea ikad jer trenutni rekord drži Aaron Wan-Bissaka, kojeg je United platio 55 milijuna eura.

Pročitajte više