polufinale kupa

DINAMO - GORICA 4:1 Dinamo zabio tri gola u produžetku i ušao u finale Kupa

Foto: Pixsell

DINAMO je u polufinalu Kupa na Maksimiru nakon produžetka pobijedio Goricu 4:1 i u finalu će 19. svibnja u Velikoj Gorici igrati protiv Istre.

Gosti su poveli u 3. minuti golom Špikića, a Dinamo je do pobjede došao fantastičnim golovima Mišića u 46. i Jakića u 100. minuti. Susret je u 110. riješio Lovro Majer. Konačnih 4:1 je nakon sjajne solo akcije u 119. minuti postavio Ademi. Gorica je od 49. igrala s deset igrača nakon isključenja Keite.

Krznar izrotirao momčad

Damir Krznar promiješao je momčad za ovu utakmicu i na klupi je ostavio Livakovića, Ademija, Majera i Jakića, a od prve minute igrali su Čabraja, Mišić i Franjić.

Nije se Dinamo još ni postavio, a Gorica je povela. Igrala se 3. minuta kad je Lauritsen potpuno nepotrebno izašao s loptom prema centru. Dvorneković je uklizao i uzeo mu loptu i u kontru lansirao Špikića. Ristovski i Theophile su bili loše postavljeni i Dinamov igrač na posudbi u Gorici majstorski je špicom poslao loptu u suprotni kut za 0:1.

To je bilo sve što se događalo u prvih pola sata. Dinamo je nakon primljenoga gola više imao loptu, ali nije napravio apsolutno ništa. Gubili su se domaćini u beskrajnim pogreškama i individualnim akcijama, a Gorica se branila bez problema.

U 34. minuti su mogli imati i 2:0, ali je Matar očajno reagirao. Hamad je uzeo loptu Čabraji i prošao dva igrača te pucao. Lopta se odbila od Theophilea na nogu Mataru, ali ju je on potpuno promašio. Prvu pravu priliku Dinamo je imao u 41. minuti. Mišić je centrirao, a Lauritsen glavom s vrha peterca pucao ravno u Banića.

Fantastičan gol Mišića razbudio je Dinamo

Domaćini su izjednačili u prvom napadu drugog poluvremena. Kastrati je prošao dvojicu igrača na desnoj strani i vratio savršenu povratnu loptu za Mišića koji je preciznim udarcem s 23 metra pogodio prve rašlje za 1:1.

Tri minute kasnije Gorica je ostala s desetoricom. Keita je bez lopte rukama krenuo prema licu Kastratija na aut-liniji. Nije to bio opasan start, ali je sudac Mario Zebec Keiti pokazao drugi žuti. Dojam je da Zebec nije isprva bio svjestan da je Keita već imao žuti karton i crveni mu je pokazao tek na sugestiju pomoćnika.

Gosti s igračem manje više nisu mogli ništa prema naprijed i potpuno su se zatvorili, a Dinamo je počeo redati šanse. Najveću je imao u 69. minuti kad je Petković krasno proigrao Oršića koji je krenuo sam prema Baniću. U čistom ziceru Oršić se odlučio na pas prema Majeru, ispred kojega je Krizmanić očistio loptu. 

Tri minute kasnije Čabraja je odlično ubacio na drugu stativu, tamo je bio Kastrati, ali on je u skoku glavom pucao visoko preko gola. Dinamo je stiskao i dominirao, u 76. minuti opet je Čabraja ubacio, ali udarac Ristovskog iskosa s desne strane otišao je pokraj druge stative.

Jedini ozbiljniji prelazak centra Gorica je imala u 84. minuti. Dok je Petković vezao kopačku, Špikić mu je prošao iza leđa i ubacio Hamadu, no on je pucao ravno u Zagorca. 

U trećoj minuti sudačke nadoknade Atiemwen je zakasnio na dobar ubačaj Stojanovića i to je bila zadnja akcija drugog poluvremena.

Raspad sistema Gorice u produžetku

Dinamo je u istom tonu nastavio i u produžetku. Već u 92. minuti Ademi nakon ubačaja Kastratija glavom puca u Banića, a u sljedećem napadu odličan udarac Atiemwena s 20 metara odlazi malo preko grede.

Ademi je u 96. minuti morao zabiti nakon krasnog okreta. Izborio se za udarac sa sedam, osam metara i pucao u Banića koji je odlično reagirao.

Bilo je pitanje vremena kad će Dinamo zabiti, a to se dogodilo u 100. minuti na identičan način kao kod prvoga gola. Nakon duplog pasa s Majerom Kastrati je vratio povratnu loptu na 23 metra odakle Jakić fantastičnim udarcem, identično kao i Mišić, pogađa prve rašlje za 2:1.

Drugi gol potpuno je slomio goste pa su domaćini do kraja susreta zabili još dva lijepa gola. Lovro Majer je u 110. minuti preciznim udarcem s ruba šesnaesterca pogodio sami kut za 3:1, a konačnih 4:1 u 119. minuti postavio je Arijan Ademi. Dinamov kapetan je povukao loptu sa svoje polovice, pretrčao je 40 metara i onda s vrha šesnaesterca od stative pogodio za 4:1.

Pročitajte više