hnl

Osijek iz Dinama dovodi veliku Bjeličinu želju

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

OSIJEK bi do kraja zimskog prijelaznog roka trebao završiti transfer Marina Leovca, potvrđeno je Indexu. Obje strane su zainteresirane, pregovori su u tijeku i realizacija transfera pitanje je dana. Nenad Bjelica bi tako riješio problem pozicije lijevog beka.

Rupa na toj poziciji nastala je u ovom prijelaznom roku nakon što je Osijek baš Dinamu prodao Petra Bočkaja za tri milijuna eura. Bjelica je uoči subotnje utakmice sa Slavenom rekao da traži rješenje na toj poziciji te da je "uglavnom okrenut inozemstvu", ali je lijevog beka na kraju našao u Maksimiru.

Treći klub u kojem su zajedno

Leovac i Bjelica tako će zajedno biti i u trećem klubu. Podsjetimo, Osijekov trener je s Leovcem surađivao u bečkoj Austriji, onda je inzistirao na njegovu dolasku kad je bio trener Dinama, a sad je svojeg omiljenog lijevog bočnog doveo i u Osijek. Leovac je za Dinamo odigrao 84 utakmice te zabio pet golova uz sedam asistencija.

Leovac nije bio u planovima Damira Krznara kad je on preuzeo momčad, a kad nije želio produžiti ugovor klub ga je prebacio u drugu momčad. Krznar se patio s pozicijom lijevog beka, njega je igrao najčešće Bartol Franjić, a Leovac je odigrao tek četiri utakmice. 

Leovcu ugovor s Dinamom istječe ovog ljeta, pa je teško očekivati da je Bjelica platio neki veći iznos budući da ga je na ljeto mogao dobiti besplatno. Tako je Osijek doveo i trećeg igrača u ovom prijelaznom roku nakon što je ranije dovršio transfere Mije Caktaša i Vinka Petkovića. 

Pročitajte više