Dinamo ima igrača od sto milijuna eura, a još ne igra za prvu momčad

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

ANDY BARA najuspješniji je hrvatski menadžer s adresom u Barceloni. Njegova agencija Niagara Sports Company brine o karijerama svjetskih zvijezda poput Danija Olma, Alvara Morate, Nacha Fernandeza, Tiemouea Bakayoka, hrvatskih zvijezda Lovre Majera, Josipa Brekala, Kristijana Jakića te brojnih drugih ograča.

Agencija je stalno među deset najvećih na svijetu, a Bara je u karijeri je radio na transferima nekih od najskupljih igrača iz HNL-a. U Dinamo je doveo Danija Olma, radio je na transferu Joška Gvardiola iz Dinama u Leipzig, a nedavno je iz Kustošije prodao Mikayila Fayea u Barcelonu za pet milijuna eura.

Uložio je velik novac u nogometne školu u Maliju, Kamerunu i Obali Bjelokosti, a njegova agencija ima 33 skauta po čitavom svijetu. U velikom intervjuu za Index govorio je o transferima hrvatskih igrača, otkrio je da u Kustošiji ima još jednog igrača skupljeg od Fayea,  analizirao je stanje u HNL-u i rekao da Dinamo u svojoj školi ima igrača od sto milijuna eura, ali i da radi ogromne pogreške.

Je li Dinamo mogao dobiti više za svoje zvijezde?

Šutalo je dobra prodaja. Ajax je velik klub, iako to nije baš najbolja liga, ali u konačnici je to dobar posao za sve. Njega je prodalo igranje u reprezentaciji, da toga nije bilo, išao bi za deset milijuna eura. Igranje za reprezentaciju je i dalje užasno bitno kod transfera, a osobito za reprezentaciju kakva je Hrvatska. Nije isto igraš li za Sloveniju ili Hrvatsku.

Što se Livakovića tiče, nije da ga nitko nije želio, ali ima i on neke svoje prioritete i apetite. Koliko ja znam, imao je on ponuda, ali zašto bi išao u neki francuski klub za 300.000 eura veću plaću samo zato da ode?

U Dinamu je bio legenda, poznaje grad, uživa u njemu, igra tu i tamo Ligu prvaka i stalno igra u Europi. Nije imao potrebe za tim. Fenerbahče je velik klub, grad je sjajan, stadion je pun i sigurno je dobio dobar ugovor, pa mu se sve posložilo. To su stvari o kojima navijači možda ne razmišljaju prečesto pa ih drukčije tumače.

Nisam baš ekspert za golmane, pa ne znam što mu je točno nedostajalo za jači transfer u neki od top klubova iako je jasno da nešto jest. Iskreno, očekivao sam neki bolji transfer, ali siguran sam da je jako dobro odvagnuo odluku.

Ivanušec je imao jedan veliki pad nakon kojeg se fenomenalno digao i očekivao sam bolju ponudu za njega. Dinamu više znači Ivanušec nego tih osam, devet milijuna eura, koliko su za njega dobili. Toliko bi uvijek dobili. No, nešto se pitalo i njega koji je vjerojatno želio ići, ali je Dinamo morao napraviti sve da ga pokuša zaustaviti. Ako Dinamo kiksa ove sezone, prodaja Ivanušeca bit će glavni razlog.

Kako vam se čini situacija u kojoj se Dinamo sad nalazi s obzirom na to da ste u prošlosti dosta surađivali s njim i znate kako je funkcionirao?

Surađivali smo u prošlosti dosta, u zadnje vrijeme nešto manje. Oni imaju neke svoje vizije i ideje i tu imamo različita razmišljanja. Nije da mi je Dinamo danas prioritet kao što mi je bio prije, kad sam se ubijao da igrače dovedem u Dinamo.

Lovro Majer je, dok je bio u Lokomotivi, imao ponudu Sampdorije, ali sam ja jako želio da dođe u Maksimir. Nagovorio sam njega da dođe u Dinamo, ranije Olma, onda i Kristijana Jakića koji je imao ponude iz Getafea i Rennesa.

Sad je situacija u klubu drukčija. Nema sportskog direktora, ne znaš ni s kime moraš pričati, mijenjaju se treneri, ne zna se tko točno o čemu odlučuje i onda je surađivati teško. To znaju i klubovi iz inozemstva, sve se zna. 

Veliki je minus i činjenica da više nema druge momčadi. Moro, Olmo, Sosa, Gvardiol, Šutalo... To su sve igrači iz Dinama II koji su igrali seniorski nogomet u drugoj ligi. Sad toga više nema, a klinci koji su sad u klubu i koji ili igraju u juniorima ili sjede na klupi nisu nigdje.

Jesu li realne cijene igrača u HNL-u koje klubovi postavljaju jedni drugima? Osijek je tražio pet milijuna eura za Miereza, Rijeka za Frigana...

Ne. Nabili su cijene jer su se i ti klubovi udaljili od Dinama. Prije je to bio jedan sistem u kojem su svi prodavali najboljem, odnosno Dinamu, a onda je on razvijao igrače za reprezentaciju. Prije su svi hrlili u Dinamo, a sad je situacija drukčija.

Tih pet milijuna eura klubovi traže više da bi odbili Dinamo, a ne da bi mu prodali igrača. Dinamo je kroz zadnje desetljeće kupovinama igrača od financijskog kolapsa spasio i Osijek i Rijeku i druge klubove. Sad je priča drukčija, ti klubovi su sad u boljoj situaciji i ne moraju toliko prodavati.

Je li Dinamo te neke igrače preplaćivao? Ha, ako na njima nije zaradio i nije ih prodao za nekoliko puta više, onda se može reći da ih je preplatio i da su bili promašaji. Ali te neke cifre oko milijun do dva eura bi bile puno realnije nego ove koje se danas traže.

Kako vam se čini Hajduk?

Hajduk nakon toliko godina konačno misli ozbiljno. Imaju ozbiljnog predsjednika i sportskog direktora koji, čini mi se, rade dobar posao. Doveli su dobre igrače, ako dovedu još jednog ili dvojicu, bit će baš jako dobri. 

Oni imaju toliku želju za titulom da su spremni napraviti sve da do toga dođu. Tu najviše mislim na prodaju Luke Vuškovića, što je po meni sjajan posao. Oni s njim ne mogu biti prvaci, a s tih deset milijuna eura koje su dobili od njegove prodaju mogu biti. 

Ako budu pametni, tih deset milijuna eura mogu pretvoriti u trideset, ako se budu borili za Ligu prvaka, dizali cijene svojim igračima, punit će stadion i sve ostalo. Ako živiš od sezone do sezone, nemaš perspektive, ali ovo što rade je dobro. Prije sam govorio da ne znaju što rade, ali sad im se mora priznati da imaju plan i dobro rade.

Spomenuli ste Luku Vuškovića. Je li vas iznenadio njegov transfer? Što mislite o njemu kao igraču?

Mislim da će Luka Vušković samo biti jedan veliki transfer, daj bože da griješim. Nije igrač kakve ja preferiram, ima neke fizičke mane koje će teško promijeniti. On dominira u svojoj dobnoj kategoriji, tamo je na maksimumu i to se danas jako dobro plaća, ali mislim da u seniorskom nogometu to neće moći pratiti.

Obrane se danas igraju jako visoko, a tu će on zbog nedovoljne brzine patiti. To se, uostalom, vidjelo i u finalu juniorske Lige prvaka, kad se teško nosio s bržim igračima, skrivio je penal i napravio još nekoliko prekršaja. No, jako je mlad i ja bih bio najsretniji da me demantira.

Koji igrač iz HNL-a bi mogao napraviti sljedeći veliki transfer?

Martin Baturina igra fenomenalno i mislim da je on taj. Nadao sam se da će Dinamo gurati i Gabriela Rukavinu, koji je veliki talent, jer ne vidim koga oni sljedećeg imaju za prodati kad prodaju Baturinu.

Dinamo je uvijek imao barem pet igrača u pripremi za daljnje prodaje, a ja ih sad ne vidim. Prošle sezone su osigurali titulu prvaka i opet nisu dali tim klincima da igraju. Dinamo je sišao s puta na kojem je radio fenomenalno i bojim se da će tu napraviti fatalnu grešku.

Po rezultatima Dinamova akademija radi slabije. Nisu prvaci u dovoljno kategorija i imaju sve manje igrača u mladim reprezentacijama. Ne bih ulazio u razloge zašto je tako, ali činjenica je da nisu na nivou od prije. Bilo je puno promjena tamo, nije bilo mira i to utječe na sve u klubu, pa tako i akademiju.

Rukavina je vaš igrač. Što se događa s njim?

Očekivao sam dosad puno više od njega nego što je pokazao. Imao sam ponudu za njega od PSV-a i Leipziga, ali Dinamo mi je rekao da je on njihov projekt i da ne žele pričati o tome. No, nije igrao ni kod Čačića ni kod Bišćana. 

Jasno je meni da treneri imaju svoju neku viziju i plan, ali netko iz kluba im mora reći: "Ej, mi moramo od nečega živjeti." Ne može Dinamo živjeti od TV prava ili od stadiona i ako samo trener bude odlučivao tko će igrati, onda na dulji rok perspektive nema. Past će cijene igrača, past će budžet i smanjit će se broj djece koja će htjeti dolaziti u Maksimir. To je jako opasno.

Kad bi Rukavina bio standardni igrač u Dinamu, mislim da bi bez problema ostvario transfer od desetak milijuna eura. U Ligi prvaka mladih je igrao odlično, uvijek je bio među najboljima, ali ako ne igra, neće biti ništa od njega.

Ne znam što Jakirović misli, ali znam da ga je želio dovesti kad je bio u Rijeci. Dinamo ga nije pustio, Jakirović je za deset dana došao u Dinamo. On je jako dobar trener, zaslužio je Dinamo i treba mu dati vremena i mira da posloži sve kako želi. On će napraviti rezultat.

Tko će biti prvak Hrvatske?

Uvijek bih rekao da će biti Dinamo, ali bojim se da bi ove godine mogao kiksati. Kiksa i Hajduk, ali je ove sezone jači nego ikad i ja mislim da će Hajduk biti prvak. Čini mi se da Hajduk ove sezone ima ono što je prije imao Dinamo, a to je čovjek koji stoji iza cijele priče i vuče poteze i ne kuka: "Joj uprava ovo, uprava ono."

Zna se tko što radi, tko odgovara, imaju dobrog trenera i znaju što traže. Radi tih ljudi koji vode klub, mislim da Hajduk ima velike šanse. Oni se raspituju za ozbiljne igrače. Mislim da je Perišić bio jako blizu prije nego što se ozlijedio.

Moguće je da su se nešto dogovorili s Tottenhamom uz transfer Vuškovića jer su mogli veći novac za njega dobiti od PSG-a ili Manchester Cityja, ali se on sad ozlijedio. Ako dovedu još jednog ili dva igrača, nisam siguran kako će ih Dinamo pratiti.

Koliko je ulazak Saudijaca poremetio tržište igrača i kako gledate na tu cijelu priču?

Njihov je glavni cilj, po meni, da igraju Ligu prvaka. Oni će sigurno raditi na tome i ne bih se čudio da se to dogodi. Novac tamo nije stavka, to što oni plaćaju sve te igrače njima je kikiriki. Najveći problem vis a vis transfera je što tamo prijelazni rok traje duže nego u Europi i europski klubovi ne mogu naći zamjenu za igrača koji najednom dobije ponudu za plaću od 40 milijuna eura.

Žele zadržati igrača, on bude nesretan i onda tu nastaju problemi. Najvećim klubovima to nije toliki problem jer igrači ipak žele ostati u njima i igrati. Uzmimo za primjer Luku Modrića koji je imao enormnu ponudu iz Arabije. Mogao im je uzeti koliko god je htio, ali je želio ostati u Realu i ja mu na tome čestitam. Zadivio me.

Za takvu veličinu jedino prirodno je da završi karijeru u Realu ili Dinamu. Sve drugo bilo bi ono što njemu nije potrebno. Njemu ne treba Saudijska Arabija, on je zaradio dovoljno, a igrač je koji mora ostati ikona i to će i ostati takvim potezom. 

Modrić može biti predsjednik HNS-a, Dinama, može biti sportski direktor Reala, može što hoće i nikad mu ništa neće nedostajati. On nema potrebu prodavati svoje ime u jednoj takvoj zemlji, u kojoj je kultura potpuno drukčija i u kojoj bi mu možda bilo teže.

MLS se diže zadnjih godina, kako vidite budućnost te lige, osobito nakon dolaska Messija?

MLS će u idućih šest, sedam godina biti najveća konkurencija europskim ligama. Imaju vrhunske uvjete, najbolje na svijetu. Imaju trening-centre vrijedne po 100 milijuna dolara. Ima ih i u Europi, ali Amerikanci imaju nešto što mi nemamo. Oni znaju napraviti show i od nogometa će napraviti show, a to se danas prodaje više nego ikad.

Gradovi su vrhunski, ugovori dobri, sve funkcionira. Hoćeš li živjeti u, ne znam, Torinu ili u New Yorku za još dvostruko veći ugovor? Izbor je jasan. Sve u kompletu je fenomenalno i zato je MLS opasan za Europu. Teško je preseliti se u Saudijsku Arabiju, ali čija supruga, cura ili djeca će reći "joj, ja ne bih u Miami"?  Oni to znaju koristiti.

Osim toga, sad ide Svjetsko prvenstvo u Sjevernoj Americi i nakon toga će to eksplodirati. Siguran sam da će puno brazilskih i južnoameričkih igrača općenito ići u MLS, a ne u Europu. Imaju isto neograničene budžete, imaju velike sponzore i to će biti jako teško pratiti.

Amerika je centar svijeta, igrače to privlači i ići će i za manje novca nego što bi dobili, ne znam, u Rusiji. Pitanje je vremena kad će se finale Lige prvaka igrati u Americi. Morat će Europa biti jako pametna da zadrži korak i s Arapima i s Amerikancima. Imaju i veliku moć u FIFA-i, to je isto vrlo važno.

Radili ste u karijeri s brojnim talentima, a jedan od njih bio je i Sammir. Koliko je Sammir bio dobar i koliko je mogao?

Da je imao glavu, mogao je igrati gdje hoće. Fizički je bio toliko moćan, tehnika izvanserijska, ali nikad nije bio spreman na sto posto. On se u HNL-u zafrkavao. Tipični Brazilac koji je bio najbolji kad je imao inspiraciju, a kad nije, bio je igrač manje na terenu.

Pričao sam s igračima koji su igrali s njim u Getafeu. Ljudi nisu mogli vjerovati kakav je to igrač. Žao mi je što nije napravio bolju karijeru jer se uvijek debatiralo o tome je li on taj ili nije, a mogao je biti. Razgovaraš s njim, savjetuješ ga i on kaže: "OK, bit ću sad najbolji." I za pet dana: "Ma, ne da mi se."

Kad je došao u Kinu, direktor Jiangsua je bio Javier Zanetti. Ne bilo tko, nego Javier Zanetti koji mu je rekao da sutra može igrati u Interu ako želi, a Sammir sliježe ramenima. Ramires, koji je igrao u Chelseaju pa onda sa Sammirom u Kini, rekao mi je da je on bolji igrač od Edena Hazarda, tj. one verzije Hazarda koja se prodala u Real.

Da im makneš imena s leđa i da zajedno treniraju on i Hazard mjesec dana, osam od deset trenera uzet će Sammira, ali samo ako mu se trenira. Nevjerojatno je to, strašan potencijal je bio, ljudi su ga gledali u nevjerici.

Kad smo kod Brazilaca, koliko je dobar Belinho, vaš Brazilac u Dinamu?

Mislim da bi on mogao biti igrač od sto milijuna eura. On ima 14 i pol godina i mi ne znamo što će biti jer je dijete. Ali, ako nastavi ovim tempom i ako uspije održati taj nivo i razliku koju radi u ovom godištu, on će biti daleko najskuplji igrač u povijesti HNL-a.

Ako dođe do seniora i održi nivo koji ima sad, koji su, recimo, pokazivali Kovačić ili Halilović, to će biti čudo. Da igra ovako u seniorskom nogometu, on iz Dinama ide za 50 milijuna eura. On je bolji igrač od Sammira.

Nadam se da su u Dinamu svjesni što imaju jer ja jesam. On će i s Dinamom i bez njega biti velik igrač, pa čak i ako treba doći u Kustošiju. Nema kluba na svijetu ni skautske službe na svijetu koja za njega ne zna i koja ga ne prati. 

Dođe na trening i kaže da će pet puta gurnuti kroz noge i to i napravi. Mali ubija. E sad, hoće li se razviti, to tek trebamo vidjeti. Priča hrvatski, ide u hrvatsku školu, hvata već europski mentalitet i svi oko njega rade da to bude na najvišem nivou.

Dajte nam neku anegdotu u vezi s nekim transferom.

Toga ima toliko da je teško sjetiti se. No, i to uvijek pričam, bila je jedna situacija kad sam radio transfer jednog velikog igrača čije ime neću otkriti. Sve smo dogovorili s klubom, odštete, plaće, bonuse, sve, i onda je njegov otac rekao: "Super, ali nama trebaju četiri iPhonea."

Meni ništa nije bilo jasno. Gleda me sportski direktor, sliježe ramenima, a ja brže-bolje u dućan i po četiri iPhonea. Nisam želio da to propadne i morao sam ih nabaviti. Ima situacija u kojima moraš brzo reagirati, nije uvijek lako.

Kako je Mikayil Faye završio u Barceloni?

On se pojavio u našoj akademiji u Africi. Htio ga je i Marseille, ali ja sam njemu i roditeljima objasnio da je bolje da dođe u Hrvatsku i da onda ide dalje jer je bilo samo pitanje vremena kad će otići.

Nazvao sam par klubova, ponudio ga i, kad smo dogovarali s Barcelonom, imali smo i ponudu Dortmunda, Chelseaja, Atletica i još nekoliko klubova. Da se mene pitalo, išao bi u Dortmund, ali on je želio Barcelonu, osobito nakon što ga je Xavi nazvao. U Dortmundu bi već bio u prvih jedanaest.

Barcelona ga je isto pratila, a Xavi ga je videopozivom nazvao i rekao mu da ga želi. Bilo je pomalo smiješno kako Xavi i svi u Barceloni prate hoće li Kustošija ostati u drugoj ligi ili će ispasti u treću. 

Išao je na pripreme s prvom ekipom i bili su jako zadovoljni s njim. Sad je u B momčadi, ali vide ga u kombinacijama za prvu. Ako Faye odigra 15 utakmica za prvu ekipu Barcelone, taj transfer će na kraju vrijediti 20 milijuna eura. Bonusi su ogromni.

Uzeli su ga i stavili su mu klauzulu od 400 milijuna eura, što znači da vjeruju u njega. Nama ide 20 posto od sljedećeg transfera. Neka se jednog dana proda za nekih 70 milijuna eura nekim čudom, nama je to još 15 milijuna eura. Ja mislim da će on kroz godinu ili godinu i pol dana biti standardan igrač Barcelone. Rekli su mi da je Xavi zaljubljen u njega.

Faye je bio u Dinamu, zašto su ga u Maksimiru pustili?

Dinamo je s njim napravio valjda najveću pogrešku u povijesti. Ja sam njega doveo u Dinamo koji je bio nesiguran, nisu znali što bi s njim, kako će i shvatio sam da je bolje da dođe u Kustošiju jer mora igrati da bi ga vidjeli.

Može o Zdravku Mamiću misliti tko što hoće i u sudske procese ne ulazim, ali da je on bio, nema šanse da bi Faye otišao iz Dinama. Ako baš hoćete, vjerovao bi meni na riječ kad bih mu rekao da je to preozbiljan igrač. Ako Dinamo ima skautsku službu, ona ne valja, a ako je nema, tek to ne valja.

Dinamo u taj aspekt svoje priče mora ozbiljno investirati. Olmo? Nitko u Dinamu nije pojma imao. On je skautiran i doveden. Faye? Skautiran i doveden. Dino Klapija, budući veliki transfer Kustošije? Skautiran i doveden. Zašto Dinamo to nije mogao napraviti? Mislite li da je lakše dovesti igrača u Kustošiju nego u Dinamo? Nemojmo se zafrkavati.

Kako je moguće da Dinamo ima stopera ljevaka kojeg traži čitava Europa i pusti ga u Kustošiju? Mogu oni meni pričati što žele, ali mi to nikako ne mogu objasniti. Za to nema opravdanja i ne smije ga biti.

On je bolji igrač od Šutala. Moji skauti su rekli da nema nikakve dileme da je bolji, a trener koji ga je trenirao mi je rekao da bi između 18-godišnjega Gvardiola i 18-godišnjega Fayea odabrao Fayea bez ikakvog razmišljanja. Jasno, za Fayea je uopće velika stvar što ga se spominje u kontekstu Gvardiola.

Sudjelovao sam u njegovu transferu i u Leipzig i u City s Marjanom Šišićem i Željkom Golubom. Oni su super agenti i tad smo govorili da će on biti najbolji stoper na svijetu i po mojem mišljenju on to danas i jest.

Faye bi sad sigurno bio standardan igrač Dinama i pripremalo bi ga se za prodaju za 20 milijuna eura sljedećeg ljeta. Ne znamo što će s njime biti, ali to bi tako bilo. Iz Dinama bi išao za taj novac van.

Prodali ste Fayea iz Kustošije u Barcelonu, a nedavno se pisalo o interesu velikih klubova za Dinu Klapiju. Raspituju li se i dalje?

Očekujem ozbiljan transfer ili u zimskom ili u ljetnom prijelaznom roku. Kad kažem ozbiljan, negdje u rangu onoga što smo dobili za Fayea koji je otišao za pet milijuna eura. Ispod tog iznosa nećemo ni razgovarati. On je ogroman potencijal.

On je isto bio u Dinamu. U njegovu slučaju su bili puno mudriji. Željeli su ga ostaviti, ali tu sam ja odlučio da je bolje da ide u Kustošiju jer u Dinamu ne bi imao prostora igrati seniorski nogomet i bio bi u juniorima.

Tu je počeo igrati u prvoj momčadi. Bio je odličan dvije utakmice, treću je bio najgori na terenu, ali samo je bitno da igra. Nama nije toliko važno hoćemo li biti prvi ili sedmi, bitno nam je da igrači poput Klapije igraju. Dinamo mu to nije mogao omogućiti jer Dinamo nema vremena čekati takvog igrača i trpjeti klinca, što mi je razumljivo.

Što se dogodilo s Antom Ćorićem? Surađivali ste s njim...

Krivi odabir kluba, ozljede, splet nesretnih okolnosti. Događa se. Bio sam siguran da će on biti standardni hrvatski reprezentativac. Da mi je netko rekao, kad je imao 16 godina, da će s 25 godina biti bez kluba, ja bih mu rekao da je lud. Tu se vraćamo na priču s Belinhom, ne znaš što će se dogoditi.

Ista je stvar s Halilovićem. Možda isto krivi odabir kluba, možda je Faye isto pogriješio, tko zna. Žao mi je zbog tih dečkiju jer su bili ogromni potencijali, ali su se putem negdje pobunili. Kažem, puno faktora je tu koji se ne mogu predvidjeti.

Vidite li se nekad na nekoj drugoj funkciji u nogometu, možda kao sportski direktor?

Imao sam nekih ponuda stranih klubova za to. Ne nužno kao sportski direktor, nego kao voditelj svih ulaznih i izlaznih transfera. Odbio sam jer bi me ograničilo, ali neću reći da neću nikad to raditi. Možda se umorim od svega ovoga pa prihvatim takav izazov u Hrvatskoj ili Španjolskoj. Trenutačno se ne vidim na tim funkcijama.

Kakva je budućnost Kustošije, odnosno kakve su ambicije?

Nama su prioritet razvijanje igrača i prodaja. Prva liga nas ne zanima jer tamo ne možemo ni čime konkurirati. Druga ili treća nam odgovaraju, samo je bitno da naši igrači, osobito mladi, igraju seniorski nogomet. Ja sam siguran da će svake godine jedan igrač iz Kustošije biti prodan u inozemstvo.

Dijete od 16 godina koje igra seniorski nogomet u trećem NL-u ja mogu ponuditi gdje hoću. Samo je bitno da igra seniorski nogomet. Igrači stariji od 20 godina, ako ne igraju u prvoj ligi, ne zanimaju ih previše. Ali, ako čuju da ima 16 godina i igra u trećoj ligi, koja nigdje nije lagana, to je već druga priča. 

Bitno je i da imaju povjerenje u onoga s kim rade. Zamislite kako su se ljudi iz Barcelone osjećali kad sam im rekao da imam stopera za njih, oni pogledaju tablicu, a mi ispadamo iz lige. No, vjerovali su mi i tri mjeseca su gledali Fayea. Pričali su s Toplakom koji je tad bio trener, koji je rekao da nikad u životu boljeg igrača nije trenirao, a vodio je 400 utakmica u HNL-u. 

Sad kad smo prodali Fayea, svi će doći ovdje gledati igrače. Genku smo isto nudili Fayea pa nisu bili sigurni i, kad je otišao u Barcelonu, evo ih na svakoj utakmici sad. Gledaju klince i mogu riskirati s nekim igračem koji im nije preskup, a veliki je potencijal.

Pročitajte više