Dinamo i Slaven na smrznutom Maksimiru, Boysi najavili bojkot

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

NASTAVLJA se natjecanje u Prvoj HNL. Dinamo od 15 sati na Maksimiru dočekuje Slaven Belupo nakon što su Modrima odgođene dvije utakmice s Rijekom prošlog tjedna. Odmorni dočekuju probuđenu momčad iz Koprivnice koja je prošle nedjelje iznenadila Hajduk na Poljudu pobjedom 0:1. Prošlog proljeća upravo je Belupo presudio Dinamu i gurnuo Rijeku prema tituli.

Trener Dinama Mario Cvitanović uoči utakmice je rekao: "Znamo svi što se događalo u prošlosti, od prošle sezone gdje je prvenstvo izgubljeno gotovo porazom u Koprivnici. Imali smo u zadnjoj utakmici s njima problema s probijanjem bloka i onda spretno došli do pobjede u 90. minuti. To nam treba biti priprema za ovaj susret."

"Dolaze u dobrom raspoloženju nakon pobjede na Poljudu. Sigurno da su puni samopouzdanja i vjere u sebe. Mi smo isto nestrpljivi, čekamo tu utakmicu koja dolazi nakon dva tjedna neigranja i objektivnih problema u pripremi utakmice zbog vjetra, snijega i vremenskih neprilika. Trenirali smo na glavnom terenu koji će sigurno biti odličan za igru. Problem nam stvara snijeg, ali spremni smo. Analizirali smo sve i vjerujem da ćemo istrčati odlučni, karakterni i sa željom da ovu utakmicu riješimo u našu korist, pred tjedan gdje nas čekaju tri utakmice u šest dana", dodao je Cvitanović.

"Kao svaku utakmicu želimo dati sve od sebe i pobijediti, to nam je cilj. Svi su igrači spremni i zdravi i to je dodatni plus".

Dinamo i Slaven će vjerojatno igrati pred praznim tribinama, ne samo zbog hladnoće i snijega nego i zbog jučerašnje najave Bad Blue Boysa da će bojkotirati utakmicu iz protesta prema novoj politici kluba.

 


 

Pročitajte više