HNL

DINAMO - SLAVEN 3:3 Luda utakmica na Maksimiru i prvi kiks prvaka ove sezone

Foto: Igor Kralj/Pixsell

DINAMO je u petom kolu HNL-a upisao prvi kiks ove sezone. Slaven je u ludoj utakmici (3:3) odnio bod s Maksimira.

Gosti su poveli u prvoj minuti, a u četvrtoj je izjednačio Gavranović. Isti igrač je nekoliko minuta kasnije donio vodstvo Dinamu. Na 2:2 je izjednačio Krstanović iz jedanaesterca, a prednost Dinamu je vratio Majer. Treći gol za goste za veliki bod zabio je Knoll 17 minuta prije kraja.

Mamić izmiješao momčad, šok u prvoj minuti

Zoran Mamić je nakon ispadanja iz Lige prvaka odlučio izmiješati momčad pa su tako od prve minute zaigrali Zagorac, Moharrami, Daničić, Jakić, Tolić... 

Utakmica je počela šokantno za hrvatskog prvaka jer je nesporazum Theophilea i Gvardiola iskoristio Etoundi. Slaven je poveo u 32. sekundi i tako je zabio najbrži gol ove sezone.

U sljedećih sedam minuta Dinamo je preokrenuo i tada je izgledalo da će Dinamo stići i do pete pobjede u sezoni. Gavranović je u četvrtoj minuti izjednačio nakon ubačaja Oršića i loše reakcije gostujuće obrane, a u osmoj minuti je švicarski napadač zabio i drugi gol nakon akcije s Majerom. 

 

Dinamo je i poslije vodstva nastavio s napadima. Majer je bio neprecizan u obećavajućoj situaciji, Tolić je tražio jedanaesterac nakon jednog duela, a zbog zaleđa Gavranovića je poništen pogodak Majera. 

Nakon pritiska Dinama uslijedio je novi šok na Maksimiru na koji se za ovu utakmicu vratila publika. Sudac Kulušić je dosudio jedanaesterac nakon duela Etoundija i Moharramija, a bivši Dinamov napadač Krstanović je u svom stilu rutinski realizirao jedanaesterac.

Prvak poveo 3:2, Slaven se ekspresno vratio

Dinamo je krajem prvog dijela zaprijetio preko Gavranovića i Ademija, a na otvaranju drugog preko Majera. Do novog vodstva hrvatski prvak stigao je nakon briljantne asistencije Gavranovića petom za strijelca Majera.

Rijetki su tada vjerovali da se Slaven može vratiti, ali momčad iz Koprivnice uspjela je i treći put šokirati prvaka. Glavčić je iskoristio prostor i ubacio na drugu vratnicu, a Knoll je matirao Zagorca. Do kraja susreta Oršićev i Majerov udarac obranio je Filipović, a u sudačkoj nadoknadi koja je trajala šest minuta blokiran je pokušaj Kastratija.

Dinamo i Gorica sada na vrhu ljestvice imaju po 13 bodova. Slavenu je ovo četvrti remi ove sezone, ima i jedan poraz.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više