"Dinamo živi od raspoloženja navijača"

SLAVEN BELUPO bit će prvi protivnik "Modrih" u 16 sezoni HNL-a, u kojoj Dinamo želi osvojiti svoj deveti naslov u povijesti neovisne Hrvatske. Kuže stavlja prvenstvo prije nastupa u Europi, te tvrdi kako na uspjeh "Modrih" utječu navijači.

"Počinje prvenstvo, to je i za mene i za moju momčad velika stvar. Još uvijek nas drže emocije nakon osvajanja prvenstva prošle godine, a Dinamo živi od raspoloženja navijača tijekom čitave godine. Bez obzira što puno ljudi razmišlja o Europi, u našim glavama je obaveza igrati dobro i uspješno te osvojiti hrvatsko prvenstvo." - tvrdi Dinamov strateg.

"Svjestan sam da će prvenstvo osvojiti momčad koja će u kontinuitetu osvajati bodove, međutim znam da je početak prvenstva izuzetno bitan. Stoga respektiramo prvu utakmicu protiv Slaven Belupa. Pripremamo se maksimalno da tih 90 minuta odigramo najbolje." - dodao je.

Kuže očekuje kako će Slaven Belupo igrati defanzivno, kao i ostali protivnici tijekom prvenstva.

"Na pripremama smo pokušali riješiti taj problem, spremati igru za defanzivu, za igru na protivničkoj polovici, igru u napadu. Napad smo organizirali na bazi kombinatorike, a vjerujem kako će se protivnicima biti teško oduprijeti tome." - dodao je Kuže.

Nakon visoke pobjede u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka protiv Ekranasa Dinamo se okrenuo domaćem prvenstvu.

"Uspjeli smo integrirati Nowotnya u ova dva dana, upoznati ga s momčadi. Njegovo iskustvo će prevladati početnu poteškoću nepoznavanja ekipe, hrvatskog nogometa i suigrača te će sigurno uskoro igrati na najbolji mogući način. Dečki su ga izuzetno dobro prihvatili u svlačionici. Nije uobičajeno da igra već nakon dva dana treninga, no upravo kroz igru će vrlo brzo doći u optimalnu formu." - kazao je o najvećem stranom pojačanju otkako je hrvatske lige njegov trener.

"Modri" će subotu provesti u karanteni u Sesvetu, nastavljaju prošlogodišnju tradiciju priprema za utakmice. Što se tiče ozlijeđenih igrača, jedino s Ljubojevićem (trbušni zid) Kuže nije načisto hoće li igrati, dok će Vukojević konkurirati za ulazak u igru.

Protiv momčadi Elvisa Scorie Kuže će nastaviti igrati u "božićnom drvcu" (4-3-2-1), s usamljenim Eduardom u napadu. Tvrdi kako za mijenjanjem taktike nema potrebe, jer je momčad posljednje dvije utakmice dobila visokim rezultatom (4:1).

"Stvaramo tako puno šansi, zabijamo golove i nećemo ništa mijenjati." - dodao je Kuže te objavio sastav koji će u subotu u 20.15 istrčati na Maksimiru; Turina, Ćorluka, Nowotny, Cvitanović, Čale, Mamić, Buljat, Etto, Modrić, Vugrinec, Eduardo.

S.H.
Foto: N.B.

Pročitajte više