GNK DINAMO

Dinamov trener: U Realu sam igrao pod drugim imenom, krili su me po hotelima

Luka Stanzl/PIXSELL

IGOR JOVIĆEVIĆ naslijedio je Nenada Bjelicu na klupi Dinama i povest će Modre prema obrani naslova prvaka Hrvatske, a potom i u nove europske avanture.

Nekadašnji maksimirski wunderkind, svojedobno najbolji kadet Europe, karijeru je pokušao graditi u Realu, ali teška ozljeda križnih ligamenata zaustavila mu je igrački uspon.

"Za Real sam igrao pod drugim imenom"

U razgovoru za španjolski AS prisjetio se tih vremena.

"Imao sam 17 godina. Kasnije mi je Vicente del Bosque rekao da su me dugo pratili. Igrali smo U-17 Euro i bili viceprvaci, a ja sam izabran za najboljeg igrača turnira. Imao sam već neke ponude i bio u Veroni da završim transfer u taj klub. U hotelu sam i vidim grupu ljudi kako ulazi, prepoznam Radomira Antića, počivao u miru. Bila je to Realova delegacija, igrali su tu na nekom turniru", prisjetio se Dinamov trener pa nastavio s neobičnom pričom:

"Poznavao sam Roberta Prosinečkog i malo pričao s njim, Antićem i potpredsjednikom Zapatom. Predložili su mi da se s njima vratim u Španjolsku. Otišao sam s njima, odigrao nekoliko utakmica pod drugim imenom, skrivali su me inkognito u hotelu dok me jedan novinar nije otkrio. Na kraju sam potpisao na pet godina."

"Ta klauzula bila mi je baš velika prepreka"

Real je 1991. Dinamu platio milijun dolara, a u ugovoru je bila klauzula po kojoj su trebali hrvatskom klubu uplatiti još pet milijuna dolara i dići plaću igraču ako dođe do prve momčadi. Tamo nije dobio šansu.

"Imao sam 17 godina, nisam ni znao što je u ugovoru. To je bio posao menadžera. Igrao sam na prijateljskim utakmicama pod vodstvom Benita Flora ili Valdana. Već kad sam bio pred odlaskom, saznao sam za tu klauzulu. Bila je to baš velika prepreka, ali to su bila drugačija vremena. Samo tri stranca su mogla igrati u to doba, a na mojoj poziciji su tu bili Hagi i Laudrup."

Španjolcima je posebno nahvalio Raula i Gutija.

"Guti je genijalac, nogomet je vidio drugačije od ostalih. Ta se crta vidi i sada kad je trener u Almeriji. Sviđa mi se i njegova ličnost, uvijek ti u lice kaže što misli. Volim to kod trenera, uspjet će i on i Raul."

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više