HNL

Dinamova desetka napokon je dobila dostojnog vlasnika

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

LOVRO MAJER izašao je u prvih 11 Dinama u utakmici drugog kola HNL-a protiv Hrvatskog dragovoljca i iste sekunde uspješno zagospodario događanjima na travnjaku.

Znao je Majer dominirati u HNL-u, oni nešto boljeg pamćenja sjećaju ga se još iz vremena kad je briljirao za Lokomotivu, ali ovaj 23-godišnji veznjak u međuvremenu je evoluirao i prerastao nogomet koji se igra na hrvatskim terenima. Posebno kada se radi o utakmici protiv Hrvatskog dragovoljca, ekipe koja trenutno izgleda kao da je zalutala u HNL i, ako se uskoro ne trgne, mogla bi srušiti neke od neslavnih rekorda kada je u pitanju ispadanje iz lige.

Ne bira utakmice i to je njegov adut

Ipak, Majeru to što je Dragovoljac drugoligaška ekipa, koju Dinamo može pobijediti a da se pošteno ne oznoji, ne znači ništa, on je ovu utakmicu odigrao kao da je finale Lige prvaka. To nije iznimka, Majer se ovakvim pristupom može podičiti na većini svojih utakmica u HNL-u. Ovoga puta se to vidjelo i u ocjeni koju je dobio, Sofascore ga je nagradio savršenom desetkom.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Veznjak Dinama, za razliku od nekih njegovih suigrača s kojima su se ranije obračunavali i treneri, ne bira protivnike. Majer igra onako kako mora igrati nogometaš koji nosi desetku Dinama, broj koji posljednjih godina nije imao dostojne vlasnike u Paulu Machadu i Anti Ćoriću, ali nikad nije izgubio onu patinu koju su na njemu ostavili Štef Lamza, Zvone Boban, Marko Mlinarić i Luka Modrić.

Majer je napravio prvi korak prema ulasku u to društvo velikana svojim profesionalizmom i nevjerojatnim nogometnim talentom koji na pravilan način optimizira. Krenuo je pravim putem prema tome da jednog dana on bude igrač o kojem se piše kao o navedenim legendama Dinama. 

Strpljivo je čekao svoju priliku

Pretrpio je Majer i to što pod Nenadom Bjelicom u dvije godine nije imao osobitu ulogu u momčadi jer je prednost, potpuno logično, imao tada raspoloženiji Olmo.

Šutio je, radio, trenirao i u intervjuima ponavljao da će priliku u prvih 11 zaslužili radom. Ona je došla i, otkako je došla, Majer ju nije pustio. Dapače, postao je prvo ime Dinama i izdominirao HNL-om onako kako to rade samo najbolji igrači Dinama.

Lovro Majer dočekao je 23. godinu kao igrač Dinama u HNL-u i sazrio je kao igrač. Posljednji kojem je to u potpunosti uspjelo bio je Luka Modrić. Sada je na Majeru da pokaže može li nastaviti Lukinim putem, ponuda sigurno neće nedostajati.

Pročitajte više