Dinamovci složni: Igrali smo samo za naše navijače

PREDSTAVA koju su na utakmici Dinama i Kamen Ingrada upriličili Bad Blue Boysi bila je veliki motiv Modrima da dođu do nova tri boda. Trener gostiju Ivica Matković već je nekoliko dana prije utakmice najavio da neće ponoviti istu grešku i nadigravati se s vjerojatnim prvacima, kako je svojim igračima naložio u prethodna dva susreta.

Dinamo je Kamenu u te dvije utakmice zabio deset golova, pa je strah od novog debakla bio razlogom postavljanja bunkera, sličnog onome koji su postavili igrači Međimurja na zadnjem maksimirskom gostovanju. No, igra je u subotu na Dinamovom zdanju pala u drugi plan; glavnu riječ imali su navijači, slaveći svoju drugu okruglu obljetnicu.

"Drago mi je što smo se odužili navijačima pobjedom, stvorili su fenomenalan dekor i milina je igrati u takvom ambijentu. Što se tiče same utakmice, bio je to zaista težak susret. Kamen se postavio puno čvršće i gušće negoli je to bio slučaj u dvije utakmice koje smo odigrali u prvom dijelu prvenstva. Nije bilo jednostavno naći put prema njihovom golu, iako smo u prvom poluvremenu imali nekoliko dobrih prilika gdje je njihov golman fantastično reagirao. Zabili smo u prvom dijelu jedan gol, ali nije bilo lako." - kazao je za Index nakon utakmice Zoran Mamić.

Kapetan Dinama istaknuo je i kako nema sreće s novčićem, s obzirom da protivnici u Maksimiru redovito dobijaju loptu za prvi napad.

"Vidite, protivnici pokušavaju na različite načine poremetiti naš ritam, no baš i ne uspijevaju." - kaže Mamić.

Eduardo da Silva također je bio oduševljen navijačima, ali ne i igrom koju je pokazao protiv gostiju iz Velike.

"Tri boda na kraju su najvažnija jer su nas još više približila naslovu. Imali smo dosta prilika, kako u prvom, tako i u drugom dijelu i sretni smo što smo pobijedili 2:0. Istina, ja nisam imao sreće, no cijela ekipa dala je sve od sebe." - za Index je kazao Dudu.

"Svaka čast našim navijačima, stalno su uz nas, čak i kad igramo u gostima. Koristim ovu priliku da im čestitam, zaista su naš 12. igrač, nadam se da će tako i ostati. U subotu nas čeka Rijeka i jedva čekam taj susret. Neće biti lako kao protiv Kamena, ali nadamo se pobjedi." - za Index je kazao drugi Dinamov ovosezonski strijelac.

Luka Modrić, Dinamov, a odnedavno i playmaker naše nacionalne vrste, zabio je, za nevjerovati svoj prvijenac na Maksimiru.

"Kamen je zaista dobra ekipa, pa ne možeš ni svaki put nekome zabiti pet komada. Mi smo igrali za naše navijače, ipak je njima danas rođendan. Morali smo im se odužiti dobrom igrom." - kazao nam je Luka nakon utakmice.

Igrač utakmice, Ivan Bošnjak, zabio je možda najljepši ovogodišnji pogodak na Maksimiru i time se zadržao na čelu ljestvice strijelaca HNL-a.

"Što reći, atmosfera je bila prekrasna, no u to, u krajnju ruku, nisam niti sumnjao. Čestitam našim navijačima, bila je ovo njihova noć i igrali smo samo za njih." - za Index je kazao Bošnjak.

D.R.
Foto: D.P.

Pročitajte više