NAVIJAČI

Dinamovci su dan povijesne utakmice proveli gledajući u nebo

Foto: Bruno Fantulin / Pixsell

KIŠOVITO vrijeme prije početka utakmice Lige prvaka između Dinama i Šahtara (3:3) na otkrivenom Maksimiru kvarilo je atmosferu pred povijesni meč.

Dinamo bi pobjedom došao nadomak drugog proljeća u Europi zaredom, ali ovaj put u nokaut fazi Lige prvaka. U pokušaju da to ostvari, pomagalo mu je 30 tisuća navijača na rasprodanom Maksimiru. 

Ali oni su cijeli dan proveli gledajući u nebo i surfajući po stranicama s vremenskom prognozom. 

Isti rivali igrali su prije dva tjedna u Harkivu 2:2, ali Dinamo je bio osjetno bolji i zaslužio pobjedu. Njegovi igrači dva su puta pogađali okvir gola, a Šahtarov hrvatski velikan Darijo Srna priznao je da klub kojem je pomoćni trener može biti daleko zadovoljniji podjelom bodova.

Iako Dinamo u Ukrajini nije odnio rezultatsku pobjedu, nju je svakako izborio na tribinama. BBB-i su nakon dugog marša došli do stadiona na kojem u egzilu domaće utakmice igra ukrajinski prvak. Tamo je njih 200 neprestanim navijanjem stvorilo maksimirsku atmosferu.

A kakav će štimung biti na Maksimiru, uvelike je diktiralo (ne)vrijeme. Nakon jučerašnjeg cjelodnevnog potopa, Zagreb je na dan utakmice od svitanja do sumraka uživao u krasnom, sunčanom vremenu. Ali u 17 sati, četiri sata prije utakmice, počela je padati kiša, a prognoza je bila da će se oborine nastaviti od 20 sati.

S obzirom na to da su na Maksimiru natkrivene samo lože, boravak ostalim navijačima na stadionu značio bi da će oko dva sata provesti na kiši. 

Navijači Dinama uvjeravali su da će, bez obzira na vremensku situaciju, ispuniti Maksimir i na njemu stvoriti paklenu atmosferu. 

Tako je i bilo, a tome je pomoglo i poboljšanje vremena. Kiša, koja je padala od 17 sati do 20, tada je, sat vremena prije početka utakmice prestala. I spektakl je mogao početi. 

Podsjećamo vas kako je izgledala atmosfera iščekivanja navijača zaključno s dolaskom na Maksimir: 

20:30 Ovako izgleda Maksimir pola sata prije utakmice:

20:15 Sjajna vijest za navijače Dinama: Neposredno prije utakmice prestala je kiša, koja je padala zadnja tri sata.

20:00 Kiša prijeti pokvariti spektakl. Dinamo je prigodnom grafikom objasnio kakve se kišobrane smije, a kakve ne smije unositi na tribine:

19:55 Bad Blue Boysi postavljaju transparente na sjeveru:

19:45 Ušli smo na Maksimir sat i 15 minuta prije utakmice:

19:30 Pogledajte javljanje našeg reportera s Maksimira:

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više