Dinamo - Tottenham

Dinamovi igrači najavili susret protiv Tottenhama. Nisu spominjali odlazak trenera

Foto: Neil Hall/EPA

DINAMOVI igrači Mislav Oršić, Marin Leovac i Josip Mišić najavili su uzvratni susret osmine finala Europske lige protiv Tottenhama. Podsjetimo, Dinamo je u Londonu izgubio 2:0, a u Zagrebu će tražiti preokret i prolazak u četvrtfinale. Nije bilo govora o odlasku trenera Zorana Mamića.

Oršić: Puno sam puta pregledao video svoje prilike u Londonu

"Sigurno nas očekuje jako teška utakmica i velik izazov za nas. Bilo je teško u Engleskoj, što se moglo vidjeti i na terenu i na televiziji. Morat ćemo se jako dobro pripremiti za utakmicu, sigurno će nam trener pokazati neke njihove mane da pokušamo iskoristiti prostor", započeo je Oršić.

Krilni napadač Dinama komentirao je i dvoboje sa Sergeom Aurierom i Davinsonom Sanchezom, kao i priliku koju je propustio na samom otvaranju utakmice.

"Aurier i Sanchez navikli su igrati na najvećem mogućem nivou, svaki vikend imaju jake utakmice, tako da je to za njih velika prednost. Moramo se tome prilagoditi, dati sve od sebe i vidjeti što ćemo uspjeti napraviti. Puno sam puta pogledao video svoje prilike da vidim što sam mogao napraviti drugačije i bolje. Definitivno sam loše reagirao u toj situaciji, loše sam se pripremio prije šuta pa nisam uspio dobro zahvatiti loptu. Nadam se da će u drugoj utakmici biti bolje", rekao je.

Oršić je u nedjelju Varaždinu zabio svoj 50. gol u dresu Dinama te je istaknuo da je cijela momčad u dobroj formi.

"Bitno je da momčad dobro igra i da pobjeđuje, pogotovo u HNL-u, jer bez toga nema ni Europe sljedeće godine. Tu moramo biti pravi i tako nastaviti", zaključio je Oršić.

Leovac: Ne igram koliko bih htio, ali Joško je vrhunski odradio sezonu

Marin Leovac je zbog ozljede Joška Gvardiola uskočio u početnu postavu Dinama te bi poziciju lijevog beka trebao zadržati i u četvrtak.

"Vidjeli smo točno gdje smo pogriješili u Londonu. Mislim da smo to dobro analizirali i da ćemo se bolje postaviti u uzvratu. Tottenham nije u najboljoj situaciji u prvenstvu i ide na sve u Europskoj ligi kako bi se preko nje kvalificirao u Ligu prvaka, tako da ne mislim da će se štedjeti, nego će ići na 100 posto. Svi znamo kakva je Tottenham momčad i kakve igrače imaju. Vrijede oko 800 milijuna eura, ali igramo doma, svjesni smo toga. Pokazali smo da sa svima možemo igrati kod kuće i zašto ne bismo i u četvrtak. Igra se na dvije utakmice, u prvoj ideš oprezno, a sad znamo više. Nemamo što izgubiti, gubimo 2:0, moramo zabiti gol kod kuće. To nam je cilj i ići 100 posto, na pobjedu", rekao je Dinamov lijevi bek.

Leovac ističe kako nije u potpunosti zadovoljan svojom minutažom, ali i da Joško Gvardiol igra vrhunski.

"Ne igram baš koliko bih htio, ali to je odluka trenera. Joško je vrhunski odradio sezonu, na jako visokoj razini. Žao mi je što se ozlijedio, propustit će Euro, ali sigurno će se vratiti još jači i bolji. Sad sam dobio priliku i želim je iskoristiti na najbolji mogući način", završio je Leovac.

Mišić: Moramo što prije zabiti gol

"Kad čujete ime Tottenham, odmah se naježite, a onda, kad dođete na teren u London, vidite još veću dimenziju. Strašna su momčad, teško im je naći manu i teško je igrati protiv njih. Morali bismo se malo više otvoriti i gledati da što prije zabijemo. Možda bi se oni tu malo uzdrmali, ali teško je igrati protiv njih. Trebamo biti koncentrirani, zabiti prvi gol, pa bi kasnije bilo lakše", izjavio je Mišić.

Očekuje napornu utakmicu, ali je sve zadovoljniji svojim igrama.

"Morat ću biti spreman trčati i naprijed i nazad. Možda je malo teže obraniti se ako njima otvorite više prostora, ali dobro. Pripremit ćemo se pa ćemo vidjeti. Teško je kad imaš takve igrače protiv sebe i kad dobro rade pritisak na loptu. Moraš biti dobar u glavi da bi se postavio i odigrao dobro. Moje samopouzdanje raste. Dosta sam se tražio, nisam dugo trenirao i ulazim polako u formu. Treba mi što više utakmica da bih što bolje igrao", istaknuo je.

 

Pročitajte više